Kindermuziekweek spettert van plezier

Van vrijdag 9 tot en met zondag 18 april is het in heel Nederland feest tijdens de derde landelijke Kindermuziekweek. Tien dagen lang online activiteiten, georganiseerd door meer dan tachtig deelnemers, waaronder philharmonie zuidnederland! Speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er Muziekmaatjes (gratis!) en ook voor scholen is er speciaal online aanbod. Kijk op www.philharmoniezuidnederland.nl/kindermuziekweek.

Philharmonie zuidnederland is een van de initiatiefnemers van de landelijke Kindermuziekweek, want zeg nu zelf, elk kind moet kunnen genieten van muziek toch? Daarom zijn er drie online activiteiten. Muziekmaatjes is dé muzikale website voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Maak zelf muziek en leer over het orkest en haar instrumenten samen met je broertjes of zusjes, je vriendjes of ouders. Gratis toegankelijk! www.philharmoniezuidnederland.nl/muziekmaatjes.

Daarnaast is er speciaal voor scholen Mensje en de kraai voor groep 1 t/m 4. Ga online op muzikaal avontuur met Mensje! Vrolijk, bang, lief, verdrietig en zo nu en dan ook spannend: alle gevoelens komen aan bod in het prachtig geïllustreerde verhaal Mensje en de kraai. Kinderen kiezen orkestmuziek uit bij iedere scène én ze bedenken en maken zelf klanken om het verhaal nog meer kleur te geven. www.philharmoniezuidnederland.nl/mensje. Speciaal voor kinderen uit groep 5 t/m 8 is er High Five! Music: maak een muzikale videoboodschap voor opa en oma, voor je beste vriend, voor de hond die overleden is: alles mag. En ontvang een unieke video van een musicus uit het orkest terug! www.philharmoniezuidnederland.nl/highfivemusic.

Landelijke Kindermuziekweek
Na het daverende succes van de eerste nationale editie in 2019, moest de Kindermuziekweek in 2020 door corona ‘opeens’ online. Dit jaar is de organisatie daarop voorbereid en alle partners en deelnemers door heel Nederland hebben een gevarieerd en interactief online programma samengesteld voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Van 9 tot en met 18 april kun je bijvoorbeeld elke dag om 15.00 uur online gratis muzieklessen volgen. Vroege vogel? Doe dan op iedere doordeweekse dag mee met een muzikale Energizer van Méér Muziek in de Klas. Natuurlijk wordt de week spetterend geopend in Het Concertgebouw met een optreden van UNITY, het Leerorkest en musici van het Nedpho. Speciaal voor de Kindermuziekweek componeerde Jeroen Schipper, winnaar van de Willem Wilminkprijs 2019 voor beste kinderlied,  het nummer ‘Muziek Kan Altijd’, geproduceerd door 123ZING, wat je zelf of met de klas kan instuderen. En er is nog veel meer, ook voor scholen. Kijk voor het hele programma op de website www.kindermuziekweek.nl.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …