Een aantal trotse kleuters van De Piramide bij een tafel vól prachtige kerstkaarten

Kinderen De Piramide verrassen Vughtse senioren met kerstkaarten

Ruim 185 Vughtse senioren werden in de week voor kerst verrast met een fraaie kerstkaart in de brievenbus. Deze kaarten zijn gemaakt door de leerlingen van openbare basisschool De Piramide. De school reageerde daarmee op een bericht van Woonstichting Charlotte van Beuningen. Arno van der Lee, beheerder ontmoetingsruimtes bij de woonstichting, verspreidde de kaarten: “Een kaart ontvangen in deze moeilijke tijden doet iets met mensen, wanneer die van kinderen afkomt nog eens extra.”

Ze hoefden er op OBS De Piramide niet lang over na te denken, toen ze op Facebook lazen dat een groep vrijwilligers voor de woonstichting regelmatig kaarten maakt voor mensen die wel wat gezelligheid en warmte in hun leven konden gebruiken. De school raakte hierdoor geïnspireerd en besloot spontaan om hier óók mee aan de slag te gaan. De kinderen van de kleuterklassen en de rest van de onderbouw maakten de prachtige voorkanten van de kaarten. Daarbij werd fanatiek getekend, geverfd, geknipt en geplakt. De jongens en meisjes van de bovenbouw versierden de kaarten verder aan de binnenkant én schreven er, begeleid door hun leerkrachten, een lieve tekst in.

Kleurrijke kaarten
Namens Woonstichting Charlotte van Beuningen nam Arno van der Lee de kaarten op de school in ontvangst. Hij is normaal gesproken beheerder van de ontmoetingsruimtes, maar is nu die dicht zijn, betrokken bij de ondersteuning van de leefbaarheidsinitiatieven voor de Vughtse senioren. Hij weet dat juist die kleine gebaren van betrokkenheid enorm op prijs worden gesteld. Arno zorgde persoonlijk voor de verspreiding van de mooie en kleurrijke kaarten. Deze werden onder meer in de bus gestopt bij oudere huurders van appartementen aan Molenstraat, Helvoirtseweg, Vliertstraat, Mariaplein en in het Vughtse Hart. Zij werden aangenaam verrast met een stukje aandacht en creativiteit van de jongens en meisjes van De Piramide.

Kijk ook bij

Nieuwe beweegtuin Huize Elisabeth gerealiseerd

De binnentuin van Huize Elisabeth is sinds kort een beweegtuin rijker. De complete beweegtuin bestaat …