Kinderen basisscholen ontwerpen vlag voor de ‘nieuwe’ gemeente

Kinderen van de basisscholen in de dorpen Cromvoirt, Helvoirt en Vught hebben de afgelopen maanden nagedacht over een nieuwe vlag voor de gemeente Vught. Het 50-jarig jubileum van het Vughts Museum was hiervoor de aanleiding, want bij een feestje steek je immers de vlag uit!

Hoe zit dat eigenlijk met de vlag van Vught? Moet er geen nieuwe vlag komen nu we met drie dorpen samen een nieuwe gemeente vormen? En, wat druk je eigenlijk uit met een vlag en welke kleuren en elementen zou een gezamenlijke vlag voor Cromvoirt, Helvoirt en Vught moeten bevatten? Over dit soort zaken hebben de kinderen van de basisscholen nagedacht en het resultaat hiervan hebben zij getekend of geschilderd.

Verbinden
De vrijwilligers van de werkgroep Jeugd van het Vughts Museum spraken met de kinderen over hun werkstukken. Opvallend was dat de jongens en meisjes zochten naar verbindende kleuren, zoals geel en blauw, en naar elementen die de dorpen verbinden. Van ieder dorp moest ook iets terug te zien in de vlag. De IJzeren Man, Nationaal Monument Kamp Vught, sportclubs zijn zaken die door de kinderen genoemd werden en ook in de ontwerpen terug te zien zijn. Kijk maar eens goed naar de werkstukken, dan ontdek je deze zaken. Een heel leuk project, dat er zeker aan bijgedragen heeft om met kinderen verder na te denken over hun omgeving.

Tentoonstelling geopend
De ‘vlagwerkstukken’ hangen in het Vughts Museum in de creatieve ruimte. Ze zijn te zien vanaf woensdag 28 juni tot eind augustus. Op 28 juni wordt deze tentoonstelling geopend, tussen 16.00 en 17.00 uur. Iedereen is welkom, maar speciaal zijn dan de ‘kunstenaars’ van harte welkom. Als die hun handtekening zetten bij hun werkstuk, dan is dat goed voor een ‘coole’ traktatie!

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …