Kinderdag in Museum Slager

Nog ideeën voor bijzondere maskers? Kom dan na carnaval op donderdag 15 februari naar Museum Slager voor een speciale kinderdag. Kinderen, met hun ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes zijn weer van harte welkom voor een creatieve en interessante middag in het museum.

Een van de museumzalen wordt ingericht als kinderatelier. In dit kleurenparadijs kunnen kinderen hun eigen masker versieren en een Slager-kleurplaat maken. Verder heeft Museum Slager uitdagende en leerzame speurtochten. De vragen leiden de kinderen langs de nieuwe schilderijen van de familie Slager die sinds december in het museum hangen. Enkele vragen gaan over de nieuwe tijdelijke expositie: ‘Fotografie met een schildersziel’. Er zijn speurtochten voor kinderen van 5 t/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar. De app waarmee kinderen tekenles krijgen van Piet Slager is beschikbaar. Tot slot kunnen de oudere kinderen het dobbelspel spelen. De verrassende vragen van het spel laten je anders kijken en nadenken over de kunst in het museum. Voor iedereen is er gratis ranja, koffie/thee en koek. Aan het eind van het museumbezoek ligt er een leuke verrassing klaar.

De kinderdag is op donderdag 15 februari van 11.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Ouders, opa’s en oma’s betalen de reguliere toegangsprijs. De Museumkaart is geldig. Graag vooraf reserveren en/of laten weten dat je komt en liefst ook ongeveer hoe laat. Dat kan via telefoonnummer 073-6133216 of via e-mail, educatie@museumslager.com.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch; Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree € 13,00 inclusief kopje koffie/thee. Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 4.  Museumkaart en Icomkaart gratis.

Kijk ook bij

Naam Wasserij De Spuistroom terug in de Uilenburg

Sinds 21 juni 2024 is de originele ‘Eerste steen’ uit 1949 terug op het terrein …