Kinderdag in herfstvakantie in Museum Slager

Op woensdag 18 oktober houdt Museum Slager een speciale kinderdag. Kinderen zijn van harte welkom om met hun ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes een leuke en interessante middag in het museum te beleven. De afgelopen jaren en ook in de afgelopen zomer waren er tijdens deze dagen veel enthousiaste kinderen met hun begeleiders.

Voor en op deze kinderdag werkt Museum Slager voor het eerst samen met Schola Cantorum, de kooropleiding van de Sint-Jans Kathedraal uit Den Bosch. Medewerkers van Schola verzorgen twee workshops, een om 13.00 uur en de andere om 14.00 uur. Het beloven boeiende en creatieve workshops te worden boordevol leuke liedjes en met veel zangplezier. Alle kinderen (en hun begeleiders) zijn welkom om mee te doen.

Daarnaast heeft Museum Slager uitdagende en leerzame speurtochten voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar. Een van de speurtochten sluit aan bij de wisselexpositie ‘Zomerzotheid’ die nu in het museum te zien is. De kinderen kunnen op een app tekenles krijgen van Piet Slager. Voor oudere kinderen is er ook nog het dobbelspel. De verrassende vragen van het spel laten je anders kijken en nadenken over de kunst in het museum.

Een van de museumzalen wordt ingericht als kinderatelier. In dit kleurenparadijs kunnen kinderen knutselen en een Slager-kleurplaat maken. Voor iedereen is er gratis ranja, koffie/thee en koek. Aan het eind van het museumbezoek krijgen de kinderen een leuke verrassing.

De kinderdag is op 18 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Ouders, opa’s en oma’s betalen de reguliere toegangsprijs. De Museumkaart is geldig. Graag vooraf reserveren en/of laten weten dat je komt en liefst ook ongeveer hoe laat. Dat kan via telefoonnummer 073-6133216 of via e-mail, educatie@museumslager.com.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch. Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree € 12,50 inclusief kopje koffie/thee; kinderen tot 12 jaar gratis; kinderen van 13-18 jaar € 4; Museumkaart en Icomkaart gratis

Kijk ook bij

Light on Labs zet digital design, grafiek, glas en keramiek in de spotlights

Vrijdag 1 en zaterdag 2 december Den Bosch Onder de noemer ‘Light on Labs’ slaan …