Kindcentrum de Leydraad wint digitale versie Dance Battle

De Vughtse Dance Battle is inmiddels een begrip in Vught. Jaarlijks gaan kinderen uit groep 7 van de basisscholen uit de gemeente Vught de sportieve strijd aan tijdens de ‘Battle’. De kinderen studeren, onder leiding van professionele dansdocenten van MDM Vught, een dans in, die ze tijdens de Battle op het podium van theater de Speeldoos presenteren.

Helaas kon de Battle in 2020 niet doorgaan, vanwege de bij iedereen bekende reden. En zo dreigde ook de beslissing dat de Battle van 2021 zou komen te vervallen. Totdat de organiserende partijen met een passend alternatief kwamen. MOVE Vught en Plaza Cultura bedachten de digitale versie van de Vughtse Dance Battle. De dansdocentes van MDM Vught hebben een instructievideo opgenomen van een te gekke dans. Aan hand van die instructievideo hebben de kinderen van drie scholen een zelfgemaakte videoclip opgenomen. De kinderen van de Koningslinde, het Molenven en de Leydraad hebben de dans ingestudeerd, gezorgd voor outfits, make-up en een geschikte locatie. En om een videoclip te kunnen maken, moest er natuurlijk gefilmd en gemonteerd worden. Ook dat hebben zij zelf gedaan. Superknap!

Juryleden
Bij een Battle moet natuurlijk ook een winnaar gekozen worden. En die werd niet zomaar gekozen. Een professionele jury heeft zich gebogen over de verschillende onderdelen van de videoclip. Hoe zag de dans eruit? Dansten de kinderen synchroon, welke technieken zijn gebruikt bij het filmen en monteren, etc. De juryleden, bestaande uit de dansdocentes Lara Knoops & Lotte Timmermans, het vaste jurylid Geert-Jan van den Heuvel en theaterproducent/presentator Albert Verlinde hebben de videoclips beoordeeld.

Uitslag
De einduitslag bestond uit punten van de vakjury én de punten van het online stemmen. De winnaar van de Vughtse Digital Dance Battle 2021 zijn de kinderen van Kindcentrum de Leydraad.
Zij ontvangen, net als alle deelnemers, een herinneringsmedaille. Daarnaast ontving de winnaar uit handen van Heleen Korthals (Plaza Cultura) en Mike Wiersema (MOVE Vught) de felbegeerde wisselbeker en een cheque voor een dansworkshop, die beschikbaar is gesteld door MDM Vught.

Volgend jaar
Ondanks dat dit voor kinderen en organisatie een fantastische ervaring was, kijken we natuurlijk uit naar volgend jaar waarin we gaan voor een Dance Battle in het theater. De organisatie bedankt alle kinderen, contactpersonen van de scholen, de hulpouders en de juryleden voor hun inzet, betrokkenheid en flexibiliteit! Dit alles heeft bijgedragen aan een prachtig project waar iedereen trots op mag zijn.

Kijk ook bij

Kofferbakverkoop bij D’n Hop Boxtel

D’n Hop houdt op zondag 7 mei van 10.00-15.00 uur de eerste editie van de …