De boten in de sluis tijdens KiKaRow van Heusden naar Den Bosch (foto: KikaRow)

KikaRow Den Bosch brengt 26.000 euro op voor Kinderen Kankervrij

Roeivereniging De Hertog uit Den Bosch heeft zondag 5 mei met KiKaRow 13.000 euro binnengehaald voor Kinderen Kankervrij (KiKa). Het farmaceutisch bedrijf MSD uit Oss verdubbelt dit bedrag. “En de teller loopt nog voor KiKa”, zegt voorzitter Hans de Bruijne van KiKaRow Den Bosch.

De landelijke roeitocht KiKaRow over 1400 kilometer gaat zaterdag 11 mei vanuit Den Bosch verder richting Eindhoven. Het motto van KiKaRow is ‘Roei kinderkanker de wereld uit’. Hans de Bruijne van KiKaRow bij RV De Hertog in Den Bosch, overhandigde de cheque zondagmiddag aan Albert Vuil, de voorzitter van KiKaRow Nederland. De Bruijne was zeer tevreden met het behaalde resultaat. “Boven verwachting. We hebben met z’n allen een heel mooi resultaat neergezet voor KiKa. En de dag is perfect verlopen.” Roeivereniging TOR uit Tilburg nam ook deel aan KiKaRow in Den Bosch. Deze vereniging bracht ook nog 2400 euro in het laatje voor KiKa. RV De Hertog en TOR vormden samen een vloot met vijftien roeiboten, die The Vin begeleidden vanuit Heusden over de Maas en de Dieze naar Den Bosch.

Het marathonteam van RV De Hertog roeide de gehele tocht vanaf Breda naar Den Bosch mee met The Vin. Dit is een zeewaardige roeiboot waarin survivors (overlevers van kinderkanker) in combinatie met ervaren roeiers zitten. De gehele stoet werd begeleid door drie motorboten met onder meer de reddingsbrigade. Zij kregen zondagmiddag 5 mei bij De Hertog een warm onthaal met livemuziek.

KiKaRow is een sportieve sponsoractie van Nederlandse roeiverenigingen om geld in te zamelen voor Kinderen Kankervrij (KiKa). Maar liefst zo’n zestig roeiverenigingen in het land nemen deel aan KiKaRow; 1400 kilometer roeien tijdens veertien weekeinden in de periode van 13 april tot en met 14 juli 2019.

De landelijke stichting KikaRow hoopt in totaal een half miljoen euro op te halen voor verder onderzoek naar kinderkanker door het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Doel is het genezingsproces van kinderkanker te verhogen van 75 procent tot 95 procent en de kwaliteit van leven na de behandeling te verbeteren.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …