Kies jij ook voor sim only om geld te besparen?

Ingezonden mededeling

In tijden dat het economisch wat minder gaat, gaan consumenten vaak kijken naar manieren om geld te besparen. Minder grote uitgaves doen bijvoorbeeld. Maar het kan ook interessant zijn om eens naar je maandelijks kosten te kijken, je mobiele telefoonrekening bijvoorbeeld.

Veel mensen betalen daar een flink bedrag voor iedere maand. Op zich mag het natuurlijk ook wel wat kosten, want de mobiele telefoon is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het leven geworden. Maar vaak kan het goedkoper. En daar willen we het in dit artikel een over gaan hebben. Je kunt namelijk flink besparen met een sim only abonnement. Lees er snel meer over.

Telefoon nog in goede staat?
Het is natuurlijk erg verleidelijk om ieder jaar een nieuwe telefoon te nemen. Apple is bijvoorbeeld recentelijk met de nieuwe iPhone 12 op de markt gekomen. Uiteraard is de telefoon weer sneller dan de voorganger, heeft een betere camera en een beter beeldscherm. Altijd leuk om weer wat nieuws te hebben, maar daar staat natuurlijk ook een prijs tegenover. Veel mensen kopen de telefoon niet als los toestel.

Je bent voor zo’n nieuwe iPhone al snel meer dan duizend euro kwijt. Veel mensen financieren de telefoon dan ook via de provider. Ze betalen iedere maand een bedrag voor het toestel. Dit maakt het voor meer mensen bereikbaar. Toch is het helemaal niet nodig om die nieuwe iPhone te hebben, je kunt ook best uit de voeten met een model van een jaar of 3-4 geleden. Als je nu het geld bij elkaar spaart om een ouder model te kopen, bijvoorbeeld refurbished, dan kun je vervolgens een sim only abonnement afsluiten.

Wat is sim only?
Met een sim only abonnement is je toestel en je abonnement los van elkaar. In feite is het dus alleen een sim kaartje met je abonnement erop. In feite heeft iedereen tegenwoordig een sim only abonnement. Sinds enige jaren splitsen de providers het bedrag voor het abonnement en het bedrag voor het toestel uiteen. Vroeger was dit anders, maar dat was voor de consument niet duidelijk genoeg. Wil je meer weten over sim only, lees dan https://www.simonlyonbeperktinternet.com/faq/

Toch sluiten veel mensen nog steeds een lening af voor het toestel, terwijl dat helemaal niet nodig is. Als je alleen een sim only abonnement afsluit, ben je veel voordeliger uit. Sommige providers bieden overigens ook een onbeperkt sim only abonnement aan, dat is helemaal handig omdat je dan nooit meer voor verassingen achteraf komt te staan.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …