’Keukenhof’ bij Woonzorgcentrum Theresia

Dankzij leerlingen van basisschool De Baarzen staat de prachtige tuin van Woonzorgcentrum Theresia er over een tijdje kleurrijk op. De leerlingen van groep 5 plantten donderdag 12 oktober maar liefst 1500 bloembollen in de tuin. Bewoners van de aanleunwoningen keken vanaf hun balkon toe of hielpen een handje mee. In het voorjaar kunnen zij gaan genieten van een Keukenhof in het klein.

Om wat energie op te doen, kregen de leerlingen in het restaurant eerst wat lekkers te drinken en te eten. Hans Scheveliers van de aangrenzende tuinderij ‘De Scheve Schup’ gaf ondertussen uitleg over de verschillende bloembollen die ze gingen planten: tulpen, sierui en narcissen. “De bollen moeten net zo diep in de grond als ze groot zijn en met het puntje naar boven”, gaf Schevelier als tip mee voordat de kinderen aan het werk gingen. Onder belangstelling van de bewoners gingen de leerlingen gewapend met schepjes en schoppen aan de slag. Enkele ouders, een medewerker van de Scheve Schup, leden van Stichting Vrienden van Vughterstede en natuurlijk de juf hielpen mee om alle bollen op tijd in de grond te krijgen. Na de klus te hebben geklaard, vertrokken de kinderen vrolijk weer naar school, nadat ze in het restaurant spontaan nog een liedje hadden gezongen voor de bewoners.

Deze actie werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Vrienden van Vughterstede en de Riki Stichting in samenwerking met basisschool De Baarzen. In april/mei kan iedereen naar het kleurrijke resultaat gaan kijken! Na een wandeling rondom de vijvers in de tuin kunt u dan in het restaurant terecht voor bijvoorbeeld een kopje koffie. De openingstijden van het restaurant: 9.45-11.30 uur en 14.00-16.15 uur. Een foto-impressie van deze middag is te zien op www.vughterstede.nl en facebook Vughterstede.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …