Kerst: het moment om echt te zorgen voor anderen

De EngelenTafel is een warme avond en oprechte aandacht. Huis en hart open voor mensen die anders alleen zouden zijn die avond met kerst. Het idee van de EngelenTafel heeft veel mensen bereikt en de komende kerstdagen worden er ruim zeventig extra bordjes bijgezet aan vele tafels.

“Kerst vind ik het moment om echt te zorgen voor anderen. De kerstdagen kunnen zwaar voelen voor mensen die alleen zijn”, vertelt Chantal uit Vught. Samen met haar gezin ontvangt zij vier onbekende gasten op eerste kerstdag. Chantal: “De gedachte van de EngelenTafel past heel goed bij mij. Zo vind ik het fijn om deze dagen ook de deur open te zetten voor mensen in mijn omgeving van wie ik weet dat ze alleen zijn. Dat zijn dan bekenden. En dit jaar sluiten er dus ook onbekenden bij ons aan.”

Iets moois voor iedereen
Marjan uit ’s-Hertogenbosch heeft vijf mensen uit haar omgeving gevraagd om bij haar aan tafel te schuiven op kerstavond. Marjan: “Ik woon alleen en heb een bekende uit mijn woongebouw gevraagd om erbij te zijn, dat voelt voor mij dan vertrouwd om zo samen vier onbekenden te ontvangen die avond.” Marjan heeft haar gasten uitgenodigd via verschillende fora waarvan ze lid is, bijvoorbeeld ‘ouder alleen’, een platform voor alleenstaande ouders. “De komende week maak ik voor iedere gast een engel met een spreuk, dat leg ik dan op ieder bord. Hartstikke leuk om zo voor iedereen ook wat moois te maken.”

Vele open huizen en harten
Het delen van het idee om een EngelenTafel te organiseren, levert hartverwarmende reacties op. “Toen wij onze kinderen vertelden dat we dit jaar met kerst een EngelenTafel wilden doen, reageerden ze heel enthousiast ‘Ohhh wat leuk, daar willen we bij zijn!’ Ook mijn man ziet ernaar uit en vooral dat er onbekende mensen komen maakt ons heel nieuwsgierig”, gaat Chantal verder in haar gezellige keuken die al in kerstsfeer is. “Dit werkt echt twee kanten op; voor ons en onze gasten een avond om naar uit te zien!”

Jeannette Saatrube, initiatiefnemer van de EngelenTafel: “Het enthousiasme overtreft al mijn verwachtingen. Kerst samen vieren is iets dat veel mensen raakt. Een extra bordje op tafel is een gebaar dat aanspreekt en ook goed te doen blijkt. Inmiddels zijn er bij mij veel EngelenTafels bekend. Ook weet ik dat vele mensen het idee opgepakt hebben, zonder dat te melden. Prachtig dat er zoveel navolging is. Hartverwarmend!” Jeannette sluit af met een dankbare blik: “Met de EngelenTafel maken we voor mensen echt het verschil. Een klein gebaar met een grote impact. Een warme en fijne kerst gewenst voor iedereen.”

Er zijn nog plekjes beschikbaar
De EngelenTafel is een gezellige kersttafel. Bij jou thuis ontvang je een aantal gasten om zo samen kerst te vieren. Op jouw eigen manier. Waarbij een aantal gasten aansluit dat past in jouw eigen omgeving. Samen geniet je van een avond vol mooie verhalen, lekker eten, nieuwe ontmoetingen en gasten die dankbaar zijn daar onderdeel van te zijn. Bent u (een avond) met kerst alleen en wilt u graag aan een gezellige kersttafel aansluiten? Er zijn nog wat plekjes beschikbaar; bel naar 06-55331113 of mail naar info@engelentafel.nl.

Meer weten: www.EngelenTafel.nl

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …