Experimenteerprint met Arduino microcontroller

Kennismaken met de Vughtse Programmeerclub op 28 februari

Ben jij een computerenthousiast die vooral op internet informatie zoekt en deelt over hardware, programmeren en ontwikkelen? Heb je al wat ervaring en zou je het leuk vinden om eens in de twee weken niet online, maar gezellig live gelijkgestemden te ontmoeten in DePetrus? Ga dan eens kijken bij de Vughtse Programmeerclub.

In 2021 is de Programmeerclub, samen met Huis73 in Vught, begonnen met programmeer-/computeravonden speciaal voor volwassenen uit Vught. Sommige deelnemers waren echte beginners, wat mensen hadden meer ervaring en andere waren zeer ervaren. Samen hebben ze een club opgebouwd die elkaar eens in de twee weken helpt met computer- en programmeerprojecten. Het is een enthousiaste groep met vrouwen en mannen van verschillende leeftijden.

Er wordt vooral gewerkt met Windows, Linux, Arduino, LoRa en Raspberry Pi. Programmeren gebeurt onder andere in de programmeertalen C, Python, Scratch en Javascript. Iedereen brengt eigen materiaal en kennis (of vragen) mee. Soms zijn er presentaties over interessante onderwerpen en vaak wordt informatie gedeeld via een presentatiescherm. Inmiddels is er een vaste kern en die willen de initiatiefnemers graag uitbreiden met meer Vughtenaren, meer projecten en meer kennisdeling. Lijkt het je leuk om eens te gaan kijken en te ervaren hoe dit werkt en of het iets voor jou is?

Open avond
Op 28 februari is er van 20.00 tot 22.00 uur een open avond in DePetrus in Vught. Er wordt gezorgd voor een eenvoudig Arduinoproject. Je leert in twee uur hoe je een Arduino kunt programmeren. Er is gelegenheid genoeg om vragen te stellen en misschien al zelf iets mee te brengen. Meer weten? Neem contact op via vughtseprogrammeerclub@gmail.com.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …