Kennismaken met cursussen ABZ

Het cursusseizoen van ABZ gaat eind september van start. Om een goed beeld te geven van het cursusaanbod houdt ABZ een inloopbijeenkomst voor Speksteen en Keramiek in haar lokaal bij Reinier van Arkel en geeft een aantal proeflessen op zaterdag 14 september tijdens ‘WijPetrus’: het open weekend van DePetrus, waarin alle organisaties zich presenteren.

Inloop 11 september
Op dinsdag 11 september is er een inloopdag bij de Weverij. Op deze dag kun je tussen 10.30-12.30 uur binnenlopen bij Keramiek en tussen 12.30-14.30 uur bij Speksteen. Er is volop gelegenheid om kennis te maken met de docent en eens rustig rond te kijken. Het lokaal bevindt zich in de Weverij aan de Watertorenlaan 15 in Vught op het terrein van Reinier van Arkel.

Frans, Engels, Italiaans, Spaans
Al jaren worden er door ABZ diverse taalcursussen gegeven door deskundige taaldocenten. De kleinere groepen en het sociale karakter maakt het volgen van een taalcursus bij ABZ bijzonder. De taalcursussen worden gegeven voor zowel beginners als (ver)gevorderden. Dus wil je een taal leren in een ontspannen omgeving, dan kun je hiervoor gewoon in Vught terecht bij ABZ.

Creatieve en educatieve cursussen en workshops
ABZ biedt verder een zeer groot aanbod aan creatieve cursussen zoals diverse Teken- en Schildercursussen, Illustreren, Keramieken, Beeldhouwen in Speksteen, Kleding maken, Haken/borduren, diverse fotografiecursussen, Bloemschikken of Macramé. Tevens is er een gevarieerd aanbod aan workshops zowel overdag als ’s avonds. Naast deze creatieve cursussen heeft ABZ diverse informatieve cursussen zoals bijvoorbeeld Filosofie, Kunstgeschiedenis (moderne en Spaanse), een aantal Leesclubs en de nieuwe cursus Vughtologie.

Proeflessen op 14 september
Tijdens het open weekend kunt u op zaterdag 14 september tussen 11.00 en 14.30 uur terecht voor diverse proeflessen in DePetrus. Van de talen Frans, Engels, Italiaans en Spaans is er een proefles waarbij je kunt kennismaken met de docent en de lesmethode. Maar ook voor diverse creatieve cursussen zoals van Amigurumi, Macramé, diverse schildercursussen, Illustreren, Fotografie, Vilten en Bijenwas zijn er op 14 september proeflessen. Maak ook hier kort kennis met de docent en de manier waarop hij of zij werkt tijdens de lessen. Voor de exacte tijden van de proeflessen raadpleeg de website van ABZ.

Strippenkaart
Wil je je niet voor een heel seizoen binden? Dan is het mogelijk om een strippenkaart te kopen. Ideaal voor mensen die zich niet het hele jaar willen binden of om uit te proberen waar je interesse ligt. De kaart is twee maanden geldig en geldt voor één cursus.

Informatie en inschrijven
Twijfel je of een cursus iets voor je is? Welke methode of technieken er worden gebruikt? Op welk niveau kun je instromen? Dan zijn de ‘open inloop’ op 10 september bij Reinier van Arkel en de proeflessen op zaterdag 14 september in DePetrus tussen 11.00- 14.30 uur dé gelegenheid waarop je kunt kennismaken. Kijk voor de exacte tijden op de website of volgende week in Het Klaverblad. Voor verdere informatie en tarieven: www.abzvught.nl of 073 -657 20 00. Het volledige cursusprogramma is ook verkrijgbaar bij ABZ in DePetrus, Heuvel 2, in Vught.

Minder draagkrachtigen
Cursussen van ABZ vallen onder de regeling ‘Meedoen’ van de gemeente Vught. Informeer bij ‘Wegwijs+’ van de gemeente naar de voorwaarden.

Kijk ook bij

DePetrus gesloten met Pinksteren

Op zondag 28 en maandag 29 mei is DePetrus gesloten. Op dinsdag 30 mei is …