Klaas van Leengoed (links) en Niek van Lieverloo tijdens de opening in 2015

Kasteel Maurick viert vijf jaar bruisend bestaan

Een drukbezette parkeerplaats, een levendige Brasserie en volop bedrijvigheid op de binnenplaats van Kasteel Maurick bewijzen bij aankomst al dat Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo hun verwachtingen van vijf jaar geleden ruimschoots hebben waargemaakt. Ondanks de coronacrisis, die ook voor hen een dikke streep door de rekening was.

Door Molly Witlox

Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo zullen de dag, zondag 15 maart, waarop Mark Rutte de lockdown en de acute sluiting van de horeca aankondigde, nooit vergeten. Klaas van Leengoed: “Zoals velen nog precies wisten waar ze waren op 9/11 of toen John F. Kennedy was vermoord, zo zullen wij nooit het moment vergeten dat we samen in de bruidssuite, omdat alléén daar een televisie staat, met een glas wijn in de hand de onheilstijding moesten vernemen”. ”Het jaar 2020 had voor ons het mooiste omzetjaar moeten worden. Er waren honderdvijfenveertig bruiloften gepland, de hele maand mei was nagenoeg volgeboekt.” Maar ondanks en dankzij deze moeilijke tijd hadden beide zakenpartners veel steun aan elkaar, vertelt Van Leengoed. Hun kracht, altijd kansen zien en creatief omgaan met allerlei situaties, trok hen door deze moeilijke tijd heen. Toen de horeca weer open mocht en bijeenkomsten weer mochten plaatsvinden, konden zij gelukkig weer op veel boekingen rekenen. Niek van Lieverloo en Klaas van Leengoed zijn hiervoor de vele vaste gasten zeer dankbaar omdat zij het restaurant weer regelmatig kwamen bezoeken. “De kracht van het restaurant ‘Hendrick van Maurick’, dat in 2019 als beste aspergerestaurant van Brabant een onderscheiding kreeg, is dat het gewoon heel erg goed is,” zegt Klaas van Leengoed stellig, “plus de unieke omgeving en een fantastisch team. Dit maakt dat het klopt.”

Brasserie populair
Opmerkelijk is, dat de Brasserie Catharina van Maurick de omzet ten opzichte van 2019 meer dan verdubbelde. Aanvankelijk was de Brasserie bedoeld om het kasteel voor iedereen toegankelijk te maken en bruidsparen in spé over de drempel van deze exclusieve locatie te trekken. Het high-tea-concept en het grote terras maakten de Brasserie boven verwachting populair en trok veel meer gasten dan werd verwacht. Ook initiatieven van de heren zoals een picknick-area met manden van twee bij twee meter die vooral voor een bedrijfsuitje worden geboekt, een buitenbar en een buitenkeuken zorgen voor een coronaproof omgeving en trekken veel publiek. Het jaar 2021 belooft mede als gevolg van de uitgestelde bruiloften een extra druk jaar te worden. De ondernemende heren Van Lieverloo en Van Leengoed zijn daarom erg blij dat zij vanaf 1 februari aanstaande de nieuwe huurders zijn van Kasteel Dussen. Daar realiseren zij een tweede trouwlocatie en een bruidssuite. Uitdrukkelijk zonder een restaurant of een brasserie. Deze horeca moet uniek verbonden blijven aan Kasteel Maurick waar iedereen de gezichten van beide heren blijft zien. Op vijf oktober aanstaande om 17.00 uur zullen zij met hun voltallige team een glas bubbels heffen op hun vijfjarig bestaan. ”Want,” benadrukken de heren, “samen met ons fantastische team, dat ook tijdens de lockdown alles aanpakte om het bedrijf in stand te houden, hebben wij deze eerste mijlpaal bereikt.”

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …