(© Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Karter Rivaldo van de Westelaken pakt weer een podium

Hij heeft er even op moeten wachten, maar zondag 14 maart was het zover: Rivaldo van de Westelaken stond weer op het podium. En op een mooi podium bovendien. De achttienjarige karter uit Vught werd in Mariembourg derde in de seniorenklasse tijdens de eerste ronde van het IAME Benelux-kampioenschap.

“Ik denk dat ik bij de Rotax Max Senioren in Kerpen in 2017 voor de laatste keer op het podium heb gestaan. Maar het zat er al een tijdje aan te komen. Ik ben heel erg blij”, zei de snelle Brabander met een lach. “Het weekend ging heel erg goed. We waren zowel op een droge baan als in de regen heel erg snel.”

En dat was 14 maart een vereiste, snel kunnen zijn in beide omstandigheden. Want de weersomstandigheden wisselden voortdurend. Rivaldo bleek snel genoeg om in de finale vooraan te kunnen meedoen. Uiteindelijk kwam de Vughtenaar als vierde over de finish. Even later werd hij naar het podium gepromoveerd omdat de rijder voor hem een ingeklikte bumper bleek te hebben. Dat betekende vijf seconden straf voor die rijder. “Ik ben echt blij dat ik eindelijk weer eens een keer op het podium sta. Ik ben heel erg tevreden.”

Rivaldo komt dit seizoen uit in het IAME Senior X30 Benelux-kampioenschap en de IAME Euro Series, het EK voor IAME-rijders. Een mooi programma op niveau. “Dat is ook genoeg. Ik moet tijd hebben voor school”, zegt hij. Want sinds dit collegejaar studeert hij aan de universiteit van Utrecht. Daar doet hij de opleiding Economics en Business Economics. En hoewel Rivaldo altijd met heel veel passie gekart heeft, kan hij toch eenvoudig prioriteiten stellen: “School gaat gewoon voor.”

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …