Kampina en levenscyclus van het ree

Op dinsdag 16 januari verzorgt de Natuurgroep Gestel een presentatie over ‘Landschapsbeheer Kampina en levenscyclus van het ree’. De presentatie wordt gegeven door de heer Frans Vlamings. De avond zal gevuld worden met twee AV-presentaties van elk ongeveer 45 minuten.

De AV-presentatie ‘Kampina’ geeft kort samengevat een indruk van de verschillende landschapsvormen van de Kampina. Het accent ligt op het beheer van het gebied, waarin nog veel resten van het oorspronkelijke Kempische landschap behouden zijn gebleven. Van het 1500 ha grote eigendom van de vereniging Natuurmonumenten wordt aandacht besteed aan de deelgebieden: Smalbroeken, Banisveld, de Groene en Witte bergen, de vennen, de heide, de nederzetting Balsvoort en de beken Roseph, Beerze en Kleine Aa en tot slot het bos. De tweede AV-presentatie ‘Redelijk wild’ toont de levenscyclus van het ree. De meeste foto’s zijn gemaakt in de Kampina.

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn welkom. Zij betalen een bijdrage van 2 euro p.p. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, telefoon 06-22432941 of michel.langenberg@home.nl.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …