Kadowinkel ‘Driekus’ creatieve aanwinst voor centrum Gestel

“Het geven van een aansprekend geschenk is misschien nog wel leuker dan zelf een kado ontvangen”, vindt het ondernemersduo Bas (51) en Manon van Hout (51), dat sinds half september de nieuwe kadowinkel ‘Driekus’ in Gestel runt.

Door Ton Wagenaars

De sfeervol ingerichte zaak van 90 m2 is gehuisvest in het centrum van Sint-Michielsgestel, achter het oude gemeentehuis en naast de bloemist. Om de zaak te vinden moet je toch even het kleine zijstraatje voor de bloemenzaak ontdekken, maar dan kun je meteen het gloednieuwe, totaal verbouwde pand betreden om direct te stuiten op een ruim scala aan fraaie design- en lifestylemerken. Er worden mooie kado’s aangeboden, maar eveneens (lokale) kunst en kuriosa. De naam Driekus wordt door de ondernemers uitgelegd als ‘afkomstig van het Brabantse gebruik om elkaar te begroeten met drie kussen hetgeen gelukkig weer mag de laatste weken’. Verder staan de drie K’s voor kado’s, kunst en kuriosa, woorden die ook op de voorgevel prijken.

De winkel is een droomwens van Manon. Zij werd anderhalf jaar geleden getroffen door een hersenbloeding, waardoor het leven van het echtpaar een drastische wijziging moest ondergaan. Bas van Hout stopte met zijn drukke werkzaamheden als directeur van BMW en Mini Story in Den Bosch en Manon moest haar werkzaamheden bij Villa Pardoes en bij een hospice beëindigen. Het stel besloot om in te zetten op het vervullen van Manons droomwens: het uitbaten van een kadowinkel waarbij ze elkaar aanvullen bij het uitvoeren van de werkzaamheden. “Dat moet gaan lukken, mede doordat de lange revalidatieweg van Manon vruchten begint af te werpen.”

Het duo gaat er prat op dat het de enige winkel in Gestel en Vught is die deze specifieke artikelen aanbiedt: “Hoge kwaliteit en opvallend. Net even iets anders dan een normaal presentje en vaak echte hebbedingetjes, die je ook een ander gunt. Een eminente sortering kadootjes voor ieder wat wils, dus voor jong en oud en voor ieder budget. Daar zijn we trots op”, zegt Bas van Hout, die ook al uitkijkt naar de realisering van een nieuw compleet winkelcentrum waarbij er een nieuwe wandelroute voor zijn zaak zal zijn aangelegd. “Die plannen kenden we en daar hebben we op ingespeeld.”

Veelzijdigheid in merkartikelen
Driekus wil excelleren met een veelzijdig aanbod in merkartikelen zoals Fatboy, SMEG, Looplabb, StoryTiles, Origtia, Kaschka, Josh, Victorinox en Nijntje. Ook kan gesnuffeld worden aan kunstwerken van by Vic glaskunst, Margots keramiek, de origineleTABAS-etagères, lederen placemats en onderzetters, tafellinnen van Bliek Tof Tafelen of kussens van Feathers and Goodies, waarvan de vervaardigers vaak een Vughtse achtergrond hebben.
Een aansprekend initiatief is verder dat Driekus een warme samenwerking heeft met De Brandweerkazerne uit Vught, de winkel gelegen op het terrein van Reinier van Arkel in de schaduw van de Watertoren. De fraaie en verrassend knappe producten van de cliënten vinden ook gretig aftrek in de ruim opgestelde stellingen van de prettig ogende zaak in Gestel.

Het duo wil zich ook onderscheiden hetgeen moet lukken met een constante gelegenheid om een kopje koffie te drinken en een gesprekje te voeren tussen de kleurrijke huishoudelijke apparaten, de knuffels, degelijke kussens, vogelhuisjes, servetten en kaarsen. In totaal zo’n 700 items, meestal op voorraad en anders snel te bestellen. “Velen hebben ons al ontdekt”, vertellen de enthousiaste ondernemers.

Driekus, Nieuwstraat 1A, Sint-Michielsgestel, www.driekusgestel.nl.

Kijk ook bij

Laat u verleiden door Hanneke Gommers

‘Pats!’ expositie in DePetrus Van 8 tot en met 24 juli zijn de bijzondere schilderijen …