Finalist Nina van Essen

Kaartverkoop 55e IVC Opera | Oratorium concours van start

De kaartverkoop voor het 55e IVC Opera | Oratorium concours is gestart. Het concours van de International Vocal Competition (IVC) vindt plaats van 24 juni t/m 2 juli in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Het publiek kan de internationale zangers en zangeressen tijdens het complete traject volgen: van de eerste ronden, via de halve finale naar de finale. Wie gaat er naar huis met de Grand Prix (de hoofdprijs), de Opera Prijs, de Toonkunst Oratorium Prijs, de Nederlandse Wagner Prijs of de Marianne Blok Coloratuurprijs? Tijdens de finale op 2 juli bepaalt het publiek de winnaar van de Publieksprijs.

Via audities in Nederland, Monaco en Polen én via YouTube hebben zo’n 70 internationale deelnemers zich voor het concours geplaatst. Voor veel jonge vocalisten betekent het meedoen aan de IVC een springplank voor hun carrière, en niet alleen vanwege het winnen van een prijs. Hun deelname is alleen al van grote betekenis omdat de zangers/zangeressen door verschillende agenten en operahuizen worden gezien én na afloop krijgen zij via de IVC de kans om op diverse podia op te treden. Laureaten zijn o.a. Elly Ameling, Thomas Hampson, Pretty Yende en Dame Sarah Connolly.

Programma
Naast de voor publiek toegankelijke eerste ronden, halve finale en finale zijn ook de masterclasses van Vesselina Kasarova, Charlotte Margiono en John Fulljames openbaar. Op vrijdag 1 juli vindt in de Verkadefabriek een bijzonder Operaconcert plaats met sopraan Eva-Maria Westbroek en tenor Leonardo Capalbo. Zij worden begeleid door Ed Spanjaard (piano) en strijkkwartet philharmonie zuidnederland, bestaande uit Adelina Hasani (viool), Machiel Swillens (viool), Evelien de Vries (altviool) en Paul Uyterlinde (cello). De finale vindt plaats op 2 juli in Eindhoven. Hier worden de finalisten begeleid door philharmonie zuidnederland o.l.v. dirigent Hartmut Haenchen. Na afloop van de finale worden de prijzen uitgereikt waaronder de hoofdprijs – de Grand Prix – die bestaat uit een speciale onderscheiding en € 15.000 voor de winnaar. Het totale prijzengeld bedraagt € 43.500. Naast de verschillende prijzen worden er meerdere concerten en engagementen aangeboden.

De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Deborah Polaski (sopraan), Vesselina Kasarova (mezzosopraan), Charlotte Margiono (sopraan), Leonardo Capalbo (tenor), John Fulljames (operaregisseur en directeur Koninklijke Opera Kopenhagen), Damià Carbonell Nicolau (hoofd artistieke zaken De Nationale Opera) en Javier Menéndez (directeur Opera Sevilla).

Kaartverkoop
Online kaartverkoop voor ’s-Hertogenbosch: klik hier.
Online kaartverkoop voor Eindhoven: klik hier.

Meer informatie en het volledige prijzenoverzicht is te vinden op: www.ivc.nu.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …