‘Jullie gaan mij niet vertellen wat ik niet kan’

“Iedereen heeft het recht de beste versie van zichzelf te worden.” Dit was de droom van Bibian Mentel, maar is ook die van Jeroen Leenders, buurtsportcoach bij MOVE Vught en gymleerkracht op Mytylschool Gabriel. Een school voor kinderen met een lichamelijke en meervoudige handicap.

Jeroen Leenders: “In mijn werk wil ik kinderen inspireren en motiveren om in beweging te komen. Kinderen laten zien wat ze allemaal wél kunnen, laten zien dat ze tot méér in staat zijn dan zijzelf denken.” Als fanatieke wintersporter gaat Jeroen, samen met 2 vrienden, met de Mentelity Foundation de uitdaging aan om iedereen met een lichamelijke uitdaging te laten genieten van de wintersport. De ‘Mentelity Games’ is een 4-daags ski- en snowboardevenement voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke uitdaging, dat wordt gehouden op de pistes van Saas-Grund, Zwitserland. Beginnende tot ervaren wintersporters kunnen genieten van dagen vol sneeuwplezier. Zitskiën, staand skiën, skiën met een visuele beperking of snowboarden, het is allemaal mogelijk tijdens de Mentelity Games. Tijdens de vier dagen in Zwitserland wordt er een gevarieerd programma aangeboden, met genoeg uitdagingen voor elk niveau. Deelnemers krijgen iedere dag les en kunnen skiën en snowboarden met Paralympische atleten.
Bibian Mentel zelf was een fenomeen in de paralympische sportwereld en een voorbeeld voor velen in hoe om te gaan met tegenslagen en datgene doen waar je energie van krijgt en daar dan ook voor de volle 100% voor gaan. Doordat zij zoveel plezier haalde uit het snowboarden, gunde ze iedereen zo’n ervaring en heeft ze de Mentelity Foundation opgezet.

Fundraising
Jeroen Leenders gaat hieraan zijn steentje bijdragen. Hij zal op zaterdag 2 april meedoen aan de Fundraising 12-uurs nachtrace. Hij probeert zoveel mogelijk donaties te ontvangen zodat zowel deze week als alle andere activiteiten van de Foundation in Nederland laagdrempelig door kunnen gaan. Wil jij een bijdrage leveren om samen met Jeroen de droom en uitdaging van anderen waar te maken? Klik dan hier, of scan de QR-code. Ben jij of ken jij iemand die als sporter mee wil gaan om zelf grenzen te verleggen, persoonlijke uitdagingen aan te gaan, zelfvertrouwen op te bouwen en kijken naar je mogelijkheden? Kijk dan eens op de website van de Mentelity Games.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …