Jubileumeditie kroegentocht Dommelbaorzedurp

Elf jaar geleden blies C.V. De Kaoter is veur Laoter de kroegentocht in Dommelbaorzedurp nieuw leven in. Sindsdien is het een begrip geworden op carnavalsmaandag met jaarlijks ruim 300 deelnemers. Maandag 5 maart worden dan ook weer vele carnavalsvierders verwacht bij de start om 12.11 uur in Prinsenhof de Speeldoos, want de kroegentocht, dat is plezier voor alle leeftijden.

Het concept wordt niet aangepast voor deze jubileumeditie. Organisator Johan Oomen: “De kroegentocht is elk jaar al leuk. Het jubileum vieren we wel, maar niet met uitbundigere spelen of bijzondere opdrachten. Het gaat vooral om de slappe klets en de onderlinge gezelligheid.” Wel is er -met dank aan de verschillende deelnemende kroegen- een aandenken voor alle deelnemers aan deze jubileumeditie. Ook wordt er gezorgd voor wat lekkers voor deelnemende kinderen. Medeorganisator Toine van de Ven: “We zien de laatste jaren vaker gezinnen of groepen kinderen meedoen. Superleuk!”

Langs kroegen in het centrum
Voor wie het niet kent, het spel is simpel. Iedere deelnemer gaat alleen of met een groepje langs de kroegen in het Vughtse centrum. Daar staat overal een spel klaar waarmee punten te verdienen zijn. Daarnaast worden er ook opdrachten gegeven voor een fotospel. Hierbij worden deelnemers uitgedaagd om creatieve foto’s te maken gebaseerd op een thema. Aan het einde van de middag verzamelt iedereen zich weer in het Prinsenhof voor de prijsuitreiking. Van de Ven: “Geweldig hoe de kroegen in het centrum elk jaar weer meedoen en hun deuren voor ons openen. Natuurlijk geldt dat ook voor de Speeldoos en De Knolderapen.”

Deelname is gratis
Aanmelden om mee te doen is niet nodig. Iedereen kan zich op maandag melden in De Speeldoos, waar het startsignaal om 12.11 uur wordt gegeven. Oomen: “Ik verwacht natuurlijk wel dat onze hoogheid Prins Alfredo met zijn gevolg langskomt. Zeker tijdens dit jubileum.”

Kijk ook bij

Zwarte handel en zware straf: de precaire toestand in Kamp Vught

Voedsel achterhouden voor fuifjes van het personeel, sigaretten voor veel geld verkopen aan bewakers of …