Jubileumeditie Halderse Voorjaarsfeesten

Livemuziek, kinderkermisattracties en een grootse Vrijmarkt. In het weekend van 20 en 21 mei biedt buurtschap Halder het allemaal. Voor de 40e keer verzorgt carnavalsvereniging de Dors(t)vlegels de Halderse Voorjaarsfeesten.

Het tweedaagse evenement is jaarlijks goed voor een grote stroom bezoekers die de lente komen vieren. Vanaf de start in 1981 is het voorjaarsfestijn direct omarmd door het regionale publiek. Dit mede vanwege de fraaie ligging van Halder in het Dommeldal tussen Vught en Sint-Michielsgestel. Handelsmerk van de Halderse Voorjaarsfeesten is de veelzijdigheid. Zo kun je er heerlijk struinen langs de kramen over de Vrijmarkt waar oude spullen een tweede leven krijgen. Genieten van liveoptredens van artiesten of een lekker drankje nemen op het speciaal aangelegde terras en je kleine kinderen een middag vol plezier bezorgen op de mini-kermis.

Klein
Onder het motto ‘een klein buurtschap een groot feest’ worden in het derde weekend van mei sinds 1981 jong en oud getrakteerd op een bont programma. Vanwege de 40e editie en het feit dat de organiserende vereniging De Dors(t)vlegels 60 jaar bestaat, is het een ‘eeuwfeest’ met bijzondere toeters en bellen. Op zaterdagavond 20 mei betreden achtereenvolgens het podium de muziekkapel van De Boomstêmpkes, dj Gijs en niet te vergeten Schlagerkoning Otto Lagerfett. Met zijn stem als een alpenhoorn en zijn donkere zonnebril betovert de van top tot teen in het zwart gestoken zanger het publiek. Als vertolker van de populairste Duitse schlagers is hij een smaakmaker op muziekfestivals en evenementen overal in het land.

Vrijmarkt op 21 mei
In de Romeinse tijd was Halder vanwege zijn ligging in het stroomgebied van de Dommel een belangrijke nederzetting en een economisch centrum. De jaarlijkse Vrijmarkt doet die handelstijden met een knipoog herleven. De Halderse Vrijmarkt, met ruim 100 kramen, is uitgegroeid tot een begrip in de verre regio. Voor wie uit is op een koopje is er van alles te vinden. Van boeken tot antiek servies; van lampenkampen tot een plastic brandweerauto. De Vrijmarkt start zondag om 11.00 uur en wordt muzikaal omlijst met een buitenoptreden van muziekgroep ‘Spuit Elluf’ uit Den Bosch.

Uitje voor het hele gezin
De Voorjaarsfeesten zijn er voor alle leeftijdsgroepen. Maar voor de kinderen ligt er zondag 21 mei een extra grote rode loper klaar. Op de mini-kermis draaien de attracties op aangepaste snelheid. In de middaguren zorgt classicrockcoverband Nutzz in de feesttent voor muzikaal vuurwerk. Nutzz, met als frontman Gestelaar Ron van den Bosch, neemt de bezoekers mee in een feest van herkenning en blaast het stof van rockklassiekers van Creedence Clearwater Revival, Deep Purple en Peter Frampton.

Pareltje in de Meijerij
De Halderse Voorjaarsfeesten zijn voor veel mensen uit de hele Meierij een populaire bestemming. Gezelligheid en gemoedelijkheid komen samen in een tweedaags evenement dat vaak ook de zegen van de weergoden heeft. Hopelijk schijnt ook de komende editie het lentezonnetje uitbundig. Want dan laat Halder – met uitzicht op het prachtig gerestaureerde kasteel Nieuw-Herlaer – zijn mooiste gezicht zien. Als een pareltje in de Meierij.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …