Jos Schellekens en Nelly Verhoeven 60 jaar getrouwd

Jos Schellekens (89) uit Helvoirt en Nelly Verhoeven (86) uit Cromvoirt vierden dinsdag 5 juni hun diamanten huwelijksfeest. Ze leerden elkaar kennen voor deur van de huisarts in Helvoirt, waar ze naartoe gestuurd waren om medicijnen op te halen voor een familielid. Na 5 jaar verkering zijn ze getrouwd op 5 juni 1958 in de gemeente Vught en vanaf die dag wonen ze ook in Vught.

Het echtpaar heeft samen 4 kinderen, 8 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Het gezin is erg belangrijk voor hen en ze volgen dan ook met grote betrokkenheid hun groeiende gezin. Zoon Peter is vanaf zijn geboorte gehandicapt. Deze zorg dragen ze samen op bewonderenswaardige wijze. Ze zijn nog steeds zeer betrokken bij hem. Jos heeft bijna 40 jaar gewerkt als zaakvoerder van de Boerenbond in Vught. Veel Vughtenaren herinneren zich Jos nog steeds door zijn zeer klantvriendelijke houding. Daarnaast was hij maatschappelijk heel actief. Zo was hij meer dan 25 jaar secretaris van de lokale afdeling van de Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond (NCB, tegenwoordig ZLTO). Bij het afscheid van zijn werk ontving Jos een Koninklijke en een pauselijke onderscheiding voor zijn bijzondere inzet. Na zijn pensionering is Jos altijd zeer actief gebleven en ook nu doet hij nog steeds boodschappen op de fiets.

Nelly is huisvrouw en ook nog steeds maatschappelijk actief. Ze heeft Jos altijd gesteund bij zijn (vrijwilligers)werk. Daarnaast was ze zeer actief in de Katholieke Vrouwenorganisatie (KVO). Ze was meer dan 65 jaar lid. Ze heeft daar in allerlei werkgroepen gezeten en is lang bestuurslid geweest. Ze is altijd actief gebleven binnen de Vughtse gemeenschap. Ze verzorgt nog steeds met de bloemschikgroep de versiering van de Paulus en St.-Janskerk. Samen spelen ze bridge en zijn lid van het rouwkoor van de parochie Edith Stein. Jos en Nelly gaan graag samen op stap per trein om steden te bezoeken en maken busreizen naar het buitenland. Ze hebben een grote vrienden- en kennissenkring en zijn aanwezig bij veel Vughtse activiteiten. Daarnaast proberen zij familie en vrienden bij te staan in tijden van verdriet, maar ze zijn ook graag van de partij als er iets te vieren valt. Ze zijn altijd zeer gastvrij en houden ervan familie en vrienden te verwennen met een etentje, dat Nelly zelf kookt.

Kijk ook bij

Schrijf je in voor het Open Podium

Wil je je instrument laten zien en horen? Dan is het Open Podium iets voor …