Jongste deelnemer ooit tijdens Torenproat 2018

De Bokkendonkse agenda is niet compleet zonder Torenproat. Dit jaar zal in ontmoetingscentrum de Huif de 19e editie van dit jaarlijkse evenement plaatsvinden. Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 januari zullen de Gestelse torenproaters de luisteraars weer vermaken met de nieuwste roddels en weetjes uit het dorp.

Dit jaar mogen we een nieuwe Bokkendonker in de toren verwelkomen. Bram van Hulten is de 21-jarige zoon van Martijn en wil het, na een aantal jaren te hebben meegekeken, ook weleens proberen in de toren. Bram zal de jongste deelnemer zijn die de Fobussen ooit in de toren hebben gehad, maar volgens insiders heeft Bram veel ‘Torenproat-talent’.

Winnaar van het afgelopen jaar, Luke de Keijzer, zal er dit jaar gewoon bij zijn en gaat proberen zijn titel te verdedigen. Ook van de partij zijn Robert Simons, Martijn van Hulten en Willem Verhoeven. Willem heeft zijn sporen als Torenproater reeds verdiend bij de buren uit Den Dungen. Robert Simons en Martijn van Hulten zijn na hun sterke debuutjaren klaar om de liefhebbers ook dit jaar te vermaken.

Terug van weggeweest zijn Nancy Gerrits, Thieu van Berkel en Christian Roovers. Deze drie ‘zwaargewichten’ in de ton staan garant voor een hoop spektakel. Nancy Gerrits heeft met haar eigen Bossche style al een aantal keer gewonnen, waaronder in 2015 als Opoe Sientje toen zij een dementerende oude dame speelde. Na 1 jaar afwezigheid en rust zal Thieu van Berkel dit jaar weer terugkeren in de ton. Al in 2000 was Thieu erbij als Thieuke Tamboer en ook Thieu heeft een aantal keren met de beker in zijn hand de Huif mogen verlaten. Christian Roovers zal dit jaar het deelnemersveld compleet maken. Na Christian een aantal jaren kwijt te zijn geweest vanwege zijn activiteiten als Prins Carnaval keert hij dit jaar weer met veel zin terug in de ton. Met zijn karakteristieke manier van vertellen zal hij de komende editie weer mee gaan doen voor de prijzen (en wellicht wederom een overwinning mogen vieren).

Al met al weer een deelnemersveld om eens goed voor te gaan zitten. De kaartjes voor 26, 27 en 28 januari zullen op 13 januari bij de Huif in de verkoop gaan. Tussen 13.00 en 14.00 uur worden in de Huif lotjes uitgedeeld en om 14.00 uur zal de daadwerkelijke verkoop, op basis van loting, van start gaan. Op een aantal lotnummers zal ook dit jaar weer een aantal prijzen vallen, waaronder een heus vip-pakket!

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …