Foto: Luc Teurlings

Jongeren aan zet tijdens Jazz in Duketown

Jazz in Duketown kijkt ook naar de toekomst van de jazz en daarom zal tijdens het grootste gratis te bezoeken jazzfestival van Nederland op meerdere fronten in de stad gewerkt worden aan talentontwikkeling en educatie in de jazzmuziek.

Ook dit jaar staan de Jazzwerkplaats en Jazz-Academy op het programma. Op het Museumplein (bij het Noord-Brabants Museum) zijn tijdens het vierdaagse festival diverse optredens gepland. Jazz in Duketown en de Jazzwerkplaats willen hiermee jongeren inspireren en aanmoedigen om ook jazzmuziek te beoefenen en de Jazzwerkplaats biedt alle mogelijkheden om hen daarbij te begeleiden.

Playground
Op zaterdag 19 mei is om 14.00 uur de aftrap voor Playground; de jeugd van 10 tot 13 jaar die leert om te spelen in een echte jazzband. De junior Jazz-Academy speelt daarna van 14.30 tot 15.00 uur, gevolgd door het kwartet van de jonge talentvolle saxofonist Tadjiro Velzel, winnaar van het Prinses Christina Concours 2016 in de categorie 12 tot 15 jaar.

Jazz Academy
Op zondag 20 mei speelt om 16.30 uur de Jazz-Academy, een combinatie van gevorderde jonge Bossche musici tot 18 jaar. Na hun optreden speelt het trio van de jonge trompettist Ian Cleaver, winnaar van het Prinses Christina Concours 2016 in de categorie studenten vakopleiding tot 21 jaar.

Masterclass James Carter
Voor talenten onder jonge professionals geeft de wereldberoemde Amerikaanse saxofonist James Carter een masterclass. Hiervoor zijn de deelnemers aan de Conservatorium Talent Award uitgenodigd. Carter benadert in deze openbare masterclass enkele jazzstukken vanuit diverse invalshoeken. De jonge professionals krijgen tips over interpretatie en spelopvatting. Deze buitengewone masterclass is op zondag 20 mei bij te wonen op het podium op de Markt en begint om 12.00 uur.

Winnaar Conservatorium Talent Award
Onlangs organiseerde jazz in Duketown voor de zevende keer de Conservatorium Talent Award, een treffen tussen acht studenten van verschillende conservatoria, en de winnaar, de Utrechtse gitarist Prashant Samlal, speelt zaterdag 19 mei om 18.00 uur op de Markt. Met deze keur aan evenementen biedt Jazz in Duketown letterlijk en figuurlijk een podium aan jonge muzikale talenten.

Meer informatie omtrent het programma van Jazz in Duketown kunt u vinden op www.jazzinduketown.nl.

Kijk ook bij

Vier orgelconcerten in Cathrienkerk Den Bosch

Op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de maand mei vindt in de Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof …