In december 1944 speldde veldmaarschalk Montgomery in de aula van kleinseminarie Beekvliet de Military Medal op bij sergeant George Sands

Jonge mannen in den vreemde

Onlangs verscheen een nieuwe uitgave van Den Heertgang, het periodiek van heemkundevereniging ‘De Heerlijkheid Herlaar’ in Sint-Michielsgestel. De hoofdmoot bestaat uit drie verhalen over drie verschillende jonge mannen, met als overeenkomst dat ze alle drie ‘in den vreemde’ waren. Alle drie hebben ze een band met Sint-Michielsgestel. Het rijk geïllustreerde blad is te koop bij The Readshop.

Thijs Braam, redactie Den Heertgang: “Jaren geleden zag ik de foto voor het eerst. Montgomery, de opperbevelhebber van de Britse geallieerde troepen, speldt een onderscheiding op bij een militair in kilt. Ik herkende de achtergrond. Die foto was gemaakt in de aula van het kleinseminarie Beekvliet in Gestel, waar ik zelf enkele jaren een paar keer per dag huiswerk maakte. “Is Montgomery zelf daar geweest?” dacht ik. Dat zou toch bijzonder zijn. Dankzij een verhaal van Dirk Paagman, dat hij ons dit jaar toestuurde, weet ik nu dat het echt zo was.”

Lees het volledige artikel in Het Klaverblad van 12 januari. Dat kan ook online; klik hier.

Kijk ook bij

Vught zet nieuwe stappen in ontwikkelingen rondom de PI

Het tracé van de nieuwe tijdelijke ontsluitingsweg bij de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught is bekend. …