Jonge filmregisseur uit Vught gaat komische afstudeerfilm maken

Filmmaker Freek Donkers (21) uit Vught studeert aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en gaat dit jaar afstuderen met de satirische komedie ‘Christoffel Ko Hummus en de grote ontdekkingstocht naar jezelf’.

Freek heeft de korte film zelf geschreven en is ook de regisseur van de film. Samen met studenten van de HKU en mede-creatievelingen gaat hij in april beginnen met de filmopnames. De komische film gaat over een 15e-eeuwse jongen, genaamd Korneel (19), die in zijn tussenjaar zichzelf wil gaan ontdekken in India, maar door de Nederlandse versie van Columbus niet in India, maar op Vlieland belandt. Vlieland is in zijn film een nog onontdekt eiland en de bevolking is dan ook nog primitief en inheems. Na deze ontdekking probeert hij de primitieve bevolking van Vlieland te helpen, maar slaat hier uiteindelijk helemaal in door.

Freek Donkers over zijn film: “De reden dat ik graag satire wil maken, is dat ik bij mezelf merk dat wanneer maatschappijkritiek of actuele problemen verpakt zijn in komedie, het me veel eerder aan het denken zet, dan wanneer een onderwerp heel zwaar wordt gebracht. Mijn twee grootste inspiratiebronnen zijn Monty Python en South Park. Zij laten op de beste manier zien dat je op een grappige manier serieuze zaken kunt aankaarten.’’

Hulp is nodig
Om deze film te realiseren, kunnen Freek en zijn team uw hulp goed gebruiken. Ze moeten de gehele film zelf financieren en daarom zijn ze een crowdfundingcampagne gestart. Freek: ‘’Wij hebben superveel zin in het maken van deze film, maar wij hebben hulp hard nodig. Alle kleine beetjes helpen!’’ Kijk op www.cinecrowd.com/chriftoffel-ko-hummus hoe je de jonge Vughtenaar kunt steunen. De crowdfunding loopt tot 16 maart.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …