Kyano Pieters, Konrad Veenenbos, Preston Stroop en Sophie Reesinck; Jan-Koen Versteijnen verblijft in het buitenland (Foto: Soulmate Images)

Jonge Bossche schermers uitzonderlijk goed vertegenwoordigd op wereldjeugdkampioenschap schermen

Midden april vertrekken twintig jonge Nederlandse degen-, sabel- en floretschermers naar de Arabische woestijn om deel te nemen aan het wereldjeugdkampioenschap schermen. De Saoedi-Arabische hoofdstad Riyadh mag dit jaar het toernooi organiseren, en voor veel jeugdschermers is een goed resultaat in Riyadh midden april de ultieme wens. Een van de deelnemers, Konrad Veenenbos, noemt het toernooi zelfs meer prestigieus dan de jeugd olympische spelen.

Deze jonge schermers zijn de strenge selectie van de Nederlandse Schermbond (KNAS) doorgekomen. Maar liefst vijf van de schermers die mogen deelnemen zijn lid van Schermclub Den Bosch en daar is de vereniging buitengewoon trots op. Zij doen mee aan de leeftijdscategorieën cadetten ( ≤16 jaar) of junioren (≤19 jaar) – allen op het wapen degen.

Voor deze jonge schermers zijn de olympische spelen van Parijs in nog 2024 niet haalbaar, maar sommige van hen dromen al over de olympische spelen van LA in 2028 of Brisbane 2032.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …