Jong talent exposeert in Museum Boxtel

De Participatie Boom, een van de 28 kunstwerken (Foto: MUBO)

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO viert jong talent’ te zien. Een zeer gevarieerde expositie met 28 kunstwerken van leerlingen van 13 Boxtelse basisscholen, die zij hebben gemaakt onder begeleiding van professionele kunstenaars. De expositie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met CultuurBox in het kader van het 10-jarig jubileum van MUBO. Kortom, qua inhoud en presentatie een expositie voor jong en oud en de moeite van een bezoek waard.

CultuurBox verzorgt voor de scholen in Boxtel de invulling van het Lokaal Kunstmenu 2023-2024. Een onderdeel van dit Lokaal Kunstmenu is om alle scholen in Boxtel te betrekken bij het maken van een of meerdere kunstwerken voor een expositie in Museum Boxtel. De expositie heeft als titel ‘MUBO viert jong talent’ en is daarmee een van de 54 activiteiten van het evenement ‘Samen op Stap in Cultureel Boxtel, dat MUBO heeft georganiseerd ter gelegenheid van zijn 10-jarig jubileum.

Uiteindelijk hebben de 13 basisscholen in Boxtel 28 kunstwerken gemaakt onder begeleiding van  professionele kunstenaars. De meewerkende kunstenaars zijn Nikky Bergmans (Sint Theresiaschool), Cindy de Graaff (Sint Petrusschool en Molenwijkschool), Janne Pisters (De Spelelier), Alex van der Heijden (Prinses Amaliaschool en De Hobbendonken), Marjolein Koot (De Vorsenpoel), Mariёlle Lapidaire (Willibrordusschool), Lonneke de Wit (Angelaschool), Irma Bulkens (Vada-college en HUB), Carola Mokveld (De Beemden), Liselotte de Groot (De Oversteek), Karlien Hamilton (De Beemden), Wouter van Niel (De Beemden), Grote Broer Kunsteducatie (SBO De Maremak, Marc de laat (Vada-college), Eva de Man (De Oversteek), Joep van Gassel (De Oversteek). Het zijn stuk voor stuk prachtige kunstwerken geworden in diverse kunstvormen zoals textielcollages, graffiti, mozaïek, schilderkunst, stopmotion, sculpturen, ruimtelijk werk, dichtkunst en poëzie. Ook de namen van de werken spreken tot de verbeelding zoals plastic soep, participatie boom, 14 meter gedicht, experimentele keuken, knuffelpaal, wereldhelden, vreemde vogels, fiets van de toekomst, enz.

Tijdens de looptijd van de expositie kan de bezoeker ook kennismaken Rick Terwindt. Hij is een Nederlandse dichter en spoken-word-artiest, geboren en opgegroeid in Vorstenbosch en afgestudeerd aan de Schrijvers Academie te Antwerpen. Op 28 april en 26 mei is hij van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig om met jong en oud op een interactieve manier aan de slag te gaan met poëzie. Hij nodigt bezoekers uit om een kunstwerk uit de expositie te kiezen om het vervolgens met de pen proberen te vangen. Ze gaan alleen of in groepen van twee (jong en oud) inzoomen op het kunstwerk en schrijven op wat ze zien en ervaren. De gedichten zullen vervolgens in voordracht worden gedeeld.

De entreeprijs van de expositie is voor volwassenen € 5 (gratis met museumkaart) en voor kinderen van 12 jaar en ouder € 2. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13-17 uur.

MUBO, Baroniestraat 18, 5281 JE Boxtel.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …