Joannes Bosco Stichting en Stichting Join Us slaan handen ineen

Samenwerking om eenzame jongeren nóg makkelijker met elkaar te verbinden

De Joannes Bosco Stichting en Stichting Join Us hebben samen één doel, namelijk eenzame jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, verder helpen.

De Joannes Bosco Stichting is in 1936 opgericht. De stichting ondersteunt projecten in Brabant die jongeren in een minder gemakkelijke situatie een stapje verder helpen. De Joannes Bosco Stichting exploiteert twee hotels: Landgoed Huize Bergen in Vught en Eigentijdserf in Westelbeers. De opbrengsten van beide locaties komen ten goede aan de Joannes Bosco Stichting die daarmee haar geselecteerde doelen ondersteunt. Hiermee dragen zij bij aan een duurzaam verschil.

Eenzaamheid
Stichting Join Us pakt eenzaamheid bij jongeren aan door ze samen te brengen en te helpen sociaal sterker te worden. Dat doen zij via Join Us-locaties in 56 verschillende gemeenten, waaronder ’s-Hertogenbosch en Oisterwijk. Daarnaast zijn er onlinegroepen en heeft ‘Join Us’ een community. Dit is de leukste online-ontmoetingsplek voor jongeren tot 30 jaar. Jongeren komen met elkaar in contact, delen ervaringen en maken samen lol. Join Us mag rekenen op een enthousiaste groep ervaringsvrijwilligers. Deze oud-deelnemers zorgen ervoor dat de community een leuke én veilige plek is voor iedereen!

Verbinden
De samenwerking van de twee stichtingen biedt nóg meer kansen om jongeren met elkaar te verbinden. Stichting Join Us bereikt jongeren en brengt ze met elkaar in contact, de hotels die worden geëxploiteerd door de Joannes Bosco Stichting worden hierbij ingezet als fysieke ontmoetingsplek. Veronique van Bree, directeur van de twee hotels: “Hoe mooi is het om met deze samenwerking te doen waar we goed in zijn! Faciliteren van ruimte, eten, drinken, maar vooral persoonlijke aandacht en gastvrijheid!”

Samenwerken loont
Op 5 maart is de samenwerking officieel bezegeld! Er heeft ook meteen een bijeenkomst plaatsgevonden op Landgoed Huize Bergen voor de ervaringsvrijwilligers van Stichting Join Us. Tijdens deze dag hebben er verschillende activiteiten én nieuwe ontmoetingen plaatsgevonden. Een mooi begin van deze bijzondere samenwerking! Jolanda van Gerwe, directeur-bestuurder Join Us: “Eenzaamheid is een probleem dat ons allemaal aangaat, het is belangrijk dat we het domein overstijgend aanpakken. De samenwerking met de Joannes Bosco Stichting laat zien dat samenwerken loont. Ze helpen ons ontzettend door hun locaties voor Join Us beschikbaar te stellen. Kijk naar deze dag, hoe fijn is het dat alle vrijwilligers hier in het zonnetje gezet worden?”

Kijk ook bij

Hulp bij digitaal boeken lezen of luisteren

Met een abonnement van Bibliotheek Vught heb je duizenden titels van luisterboeken en e-books ter …