Jurre Stegehuis slaat een technisch mooi uitgevoerde backhand in het treffen met Valkenswaard

Jeugdteam geeft JCV zijn lach terug

Een sportieve dip en twee seizoenen waarin corona alle spelvreugde in de weg stond. Net als veel andere sportclubs beleefde JCV enkele moeilijke jaren, maar die heeft de club achter zich gelaten en afgelopen zondag zorgde een jeugdteam voor een nieuwe lach op het gezicht van de Vughtse tafeltennisclub.

Na bijna vier jaar vol muisstille zondagen bood JCV zondagochtend weer eens onderdak aan een eigen jeugdteam. Die eer was weggelegd voor Ole Brochard en Jurre Stegehuis. Ze waren de opvolgers van Tom Gloudemans en Wendy Chen, die JCV in 2018 vertegenwoordigden in de derde klasse van de NTTB-competitie.
Jurre en Ole namen het zondag in het kader van de NTTB DUO-competitie op tegen Valkenswaard en wonnen die wedstrijd met 4-1. Een week eerder was hun co-duo Lars Brochard en Helvoirtenaar Jort de Visser in Veghel al met 5-0 te sterk voor OTTC uit Oss. Dankzij die twee zeges gaat JCV-jeugd 1 nu aan de leiding in de tweede klasse. Komende zondag vindt in Valkenswaard de derde competitieronde plaats.

Kleur en vertrouwen
Niet alleen de jeugd en de nog altijd gestage aanwas van jeugdleden stemmen JCV tot tevredenheid. Ook op andere gebieden krijgt JCV steeds meer kleur op de wangen en groeit het vertrouwen in de toekomst. Door een terugkeer van een aantal oud-leden heeft de club inmiddels een tweede avond voor selectietraining in het leven geroepen en is in de persoon van Vughtenaar Rudi van der Schoot een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Op de achtergrond wordt gebouwd aan teams met een duidelijke JCV-signatuur. JCV streeft ernaar om ten minste één team op korte termijn te laten uitkomen op landelijk niveau. Een voorname rol daarbij is weggelegd voor Artem Zeziulin, een in Helvoirt verblijvend, pas 17-jarig Oekraïens talent dat tot december is uitgeleend aan Belcrum in Breda. Dat team is na twee competitieronden nog ongeslagen en is daarmee (gedeeld) koploper in de landelijke derde divisie.

Zakelijke steun
Naast een sportieve opleving prijst JCV zich gelukkig met steun die het sinds enkele maanden ontvangt vanuit zaken en bedrijven uit Vught en naaste omgeving. Onder meer het Vughtse autobedrijf CarProf Schuurmans, sportkledingwinkel Van Helvoort, druk- en printshop Dit of Dat en Marinus Kids verbonden zich aan JCV. Hetzelfde deden communicatiebureau Communics uit Cromvoirt en tafeltennisspecialst Tafeltennis123 uit Den Bosch. Meubelzaak Kortingknaller ging na acht jaar weer een nieuwe overkomst aan.

JCV verwacht ook veel van de nieuwe status als Wijkpunt. De omgevingsvergunning daarvoor is inmiddels afgegeven en de Vughtse tafeltennisvereniging verwacht haar eigen JC-zaal daar binnenkort officieel voor in gebruik te nemen. Aan een passend programma wordt gewerkt.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …