Jeugdschaken in Vught weer van start

Schaken is gewoon harstikke leuk en je wordt er nog slimmer van ook! Iets voor jou? De Jeugdschaakclub in Vught gaat van start met een nieuw seizoen. Het seizoen start op dinsdag 2 en woensdag 3 september. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Wolter de Vries, telefoon 06-54280661 of wolter.de.vries@home.nl.

Op woensdag van 14.30 tot 15.30 uur wordt geschaakt in basisschool De Lichtstraat, Brabantlaan 73. Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar krijgen daar schaaklessen van gecertificeerde schaaktrainers en spelen al snel spannende partijen in de interne competitie. Op dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur wordt geschaakt in zaal Van Berkel, Vlasmeersstraat 97 en zijn er schaaklessen voor de jeugd vanaf ongeveer 10 jaar.

Officiële schaakdiploma’s
In beide groepen wordt toegewerkt naar de officiële schaakdiploma’s van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Naast het behalen van de diploma’s staat natuurlijk het plezier in het schaken voorop. Er worden veel onderlinge partijen gespeeld en er wordt deelgenomen aan schaaktoernooien in de regio. En alles wat je leert pas je natuurlijk ook toe, bijvoorbeeld bij het schoolschaakkampioenschap van Vught en Cromvoirt dat de schaakclub elk jaar in april of mei organiseert. In 2020 wordt dit toernooi voor de twaalfde keer gehouden.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …