Rosalie Beijerink en Pleun Fietes, leerlingen van Maurick College (Foto Jan van de Ven)

Jeugddorpsdichters staan stil bij 4 mei

Hun gedicht ‘Elk jaar zijn we even stil’ schreven Rosalie Beijerink en Pleun Fieten speciaal voor dodenherdenking. De kersverse jeugddorpsdichters droegen hun gedicht voor bij Nationaal Monument Kamp Vught als onderdeel van de speciale herdenkingsuitzending die op 4 mei te zien is bij Omroep Brabant.

De uitverkiezing van de jeugddorpsdichter komt voort uit een samenwerking van Bibliotheek Vught, het Lambertuspodium en het Maurick College naar aanleiding van de nationale Poëzieweek. Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert normaal gesproken de landelijke dichtwedstrijd ‘Dichter bij 4 mei’, maar deze kon, evenals de publieke herdenking, dit jaar geen doorgang vinden vanwege de coronamaatregelen. En zo kregen Rosalie en Pleun hun eerste officiële opdracht waarmee ze hun gezamenlijke titel indrukwekkend onderstrepen.

Journalist Theo Verbruggen presenteert de uitzending met bijdragen van onder anderen Joost Prinsen, Willemijn Smeets en de onlangs 100 jaar geworden oud-gevangene Marie Verbraeken. Het programma is op dinsdag 4 mei te zien bij Omroep Brabant vanaf 18.00 uur.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …