Toekomst weer mensen op de maan, hier met de Starship van SpaceX (© Nick Henning)

Jeugdcursus Ruimtevaart bij Halley

Sterrenwacht Halley in Vinkel verzorgt in september weer een jeugdcursus over ruimtevaart. De cursus bestaat uit vier lessen op de zaterdagmiddagen 3, 10, 17 en 24 september, telkens van 16.00-17.30 uur. Hij is bedoeld voor jongeren van 8 t/m 12 jaar. Het cursusgeld bedraagt voor de vier lessen samen € 15 (voor jeugdleden van Halley: € 7,50). Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij Werner Neelen, info@sterrenwachthalley.nl.

Het is nu meer dan een halve eeuw geleden dat de ruimtevaart een hoogtepunt bereikte: in 1968 en 1969 vlogen voor het eerst mensen naar de maan en landden ze zelfs op het maanoppervlak. In de cursus wordt teruggeblikt op die tijd, maar wordt ook veel verteld over raketten, de spaceshuttles, het Internationale Ruimtestation ISS, André Kuipers, Elon Musk en zijn SpaceX en toekomstige reizen naar de maan en planeten.

En er staat meer op het programma. De kinderen bouwen zelf raketten, die zij in de laatste les met waterkracht lanceren. Spectaculair! Ook is er natuurlijk gelegenheid om door de grote telescoop van de sterrenwacht te kijken.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …