Jeugdcursus Ruimtevaart bij Halley

Sterrenwacht Halley organiseert dit voorjaar weer een jeugdcursus over ruimtevaart. De cursus bestaat uit vier lessen op de zaterdagmiddagen 7, 14, 21 en 28 maart, telkens van 16.00-17.30 uur.

Hij is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het cursusgeld bedraagt voor de vier lessen samen € 15,– (voor jeugdleden van Halley: € 7,50). Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij Werner Neelen, info@sterrenwachthalley.nl. Vermeld als onderwerp: jeugdcursus.

Het is nu een halve eeuw geleden, dat de ruimtevaart een hoogtepunt bereikte. Tussen 1968 en 1972 vlogen mensen naar de maan en landden ze zelfs op het maanoppervlak. In de cursus blikken we terug op die tijd, maar wordt ook veel verteld over raketten, de space-shuttles, het Internationale Ruimtestation ISS, André Kuipers en toekomstige reizen naar andere planeten.
Maar er staat meer op het programma. De kinderen bouwen zelf raketten, die zij in de laatste les met waterkracht lanceren. Spectaculair! Ook is er natuurlijk gelegenheid om door de grote telescoop van de sterrenwacht te kijken.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …