(Foto ter illustratie)

Jeugd Schermclub Den Bosch scoort opnieuw bijzonder goed op NK

Afgelopend weekend vond in Alkmaar het jaarlijkse Nederlands Jeugdkampioenschap schermen plaats. Schermclub Den Bosch had een sterke afvaardiging en het resultaat was daar ook naar: met 2 gouden medailles, 3 zilveren medailles, 1 bronzen medaille en ook goede overige posities heeft de schermclub waar ook oud-Olympisch schermer Bas Verwijlen groot werd, zich weer neergezet als een van de allerbeste schermclubs voor jeugd van Nederland.

De oogst: Finn Pieters won zilver bij de categorie Benjamins, Jan-Koen Versteijnen won goud op Pupillenniveau en zilver op Cadettenniveau, Kyano Pieters won brons op Juniorenniveau, Sophie Reesinck Zilver bij de Junioren en ten slotte Konrad Veenenbos goud op Juniorenniveau. Jan-Koen Versteijnen, Sophie Reesinck en Kyano Pieters wisten dat te doen op niveaus bóven hun eigen leeftijdniveau, een bijzonder knappe prestatie.

Meer goed nieuws: Den Bosch mag volgend jaar het Nederlands Jeugdkampioenschap organiseren in de grote hal van het Maaspoort-complex – er worden dan opnieuw een kleine 300 jonge Nederlandse schermers uit heel Nederland verwacht. Al komend weekend van 8 en 9 juli wordt het Nederlands Kampioenschap schermen ook in Den Bosch in de Maaspoorthal gespeeld.