Jeugd Dorpsdichter Vught gekozen

’Samen’. Dat is het thema waaraan Bibliotheek Vught samen met het Lambertuspodium en het Maurick College de titel Jeugd Dorpsdichter heeft verbonden. Woensdagmiddag 7 april is de titel Jeugd Dorpsdichter van Vught toegekend aan een meidenduo: Rosalie Beijerink en Pleun Fieten. Maar liefst 1100 leerlingen stuurden gedichten in, een voorselectie van 58 gedichten werd aan de jury voorgelegd waarna de prijsuitreiking volgde.

Voor deze kleine maar sfeervolle bijeenkomst waren enkele docenten, leerlingen en andere betrokkenen bij elkaar gekomen in DePetrus. Op gepaste afstand nam een drietal sprekers het woord en werd de top drie bekendgemaakt.

Respect
Dorpsdichter Petra van den Eerenbeemt vertelde dat de situatie van nu vraagt om poëzie. Het raakt haar wanneer inwoners van Vught haar laten weten dat zij als dorpsdichter hun gevoel weet te verwoorden. Als lid van de jury – samen met Willemijn Zwart-Smeets, Pauline Broekema en Eric Alink – heeft ze een pittige klus gehad aan de selectie. Ze sloot af met een passend gedicht waarna ook twee leerlingen hun gedicht voordroegen. Respect voor elkaar lijkt hun gezamenlijke boodschap.

Prijsuitreiking
Namens het Maurick College sprak IJsbrand van Maurik over het proces met de leerlingen in deze ‘online coronatijd’. Ook hij droeg een gedicht voor van een leerling. Louis Wetzer van het Lambertuspodium reikte de prijzen uit. De derde plaats ging naar een drietal: Antje van Boxtel, Brit de Weert en Marit van Meer. De tweede prijs was voor Noor van der Aa. De winnaressen namen hun drie trofeeën ingetogen, maar trots, in ontvangst. De andere leerlingen kregen als dank een tegoedbon voor een ijsje, gesponsord door ijssalon Lavinia.

Kijk ook bij

Museum van Gedenkplaats Kamp Haaren op afspraak open

De Gedenkplaats bevindt zich na de verwoestende brand, op de tijdelijke locatie aan het Gildepad …