Je partner verloren – en dan?

Op donderdag 9 november vindt in DePetrus een bijeenkomst plaats voor en met mensen van wie de partner is overleden. Het missen van je partner grijpt diep in. Voor rouwverwerking bestaat veel aandacht. Maar er zijn ook veel andere veranderingen waarmee weduwen en weduwnaars te maken kunnen krijgen. De bijeenkomst begint 9 november om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur in DePetrus, lokaal 1, Heuvel 2, 5261 EE Vught. Graag vooraf aanmelden via info@welzijnvught.nl of 073-6565350.

Praktische zaken en ‘regeldingen’
Het overlijden van de partner kan de weduwe of weduwnaar plotseling voor vragen stellen die vooraf niet waren verwacht of waarop zij niet zijn voorbereid. Vragen rond testamenten, erfenissen, verdelen van bezittingen, et cetera. Vragen die betrekking kunnen hebben op de situatie van de weduwe of weduwnaar, of die van hun kinderen, familieleden.

Emotionele gevolgen
Door het overlijden van de partner kunnen vriendschapsrelaties en andere relaties veranderen, met positieve en negatieve gevolgen. Wat merken weduwen en weduwnaars daarvan en hoe gaan zij daarmee om? Door het overlijden van een partner verandert vaak veel in de ‘structuur’ van een leven c.q. levens. Hoe veranderen levens, weekindelingen, houvast en gemeenschap(jes)? Hoe veranderen je vakanties en vakantiewensen?

Woningbehoefte
Door het overlijden van een partner kan ook de woningbehoefte veranderen. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe ga je daarmee om?

De bijeenkomst is een initiatief van Tanny en Saskia uit Vught, die beiden hun partner enkele jaren geleden verloren en sindsdien met veel veranderingen te maken hebben. De bijeenkomst wordt ondersteund door Welzijn Vught. Doel van de bijeenkomst is om ervaringen uit te wisselen. Als een vervolg gewenst is, bijvoorbeeld over wonen, dan bestaan daartoe mogelijkheden.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …