In de sfeervol verlichte zaal van JCV helpen Peter Vullings en Kees Derksen enkele cliënten van Zorgpark Vught aan hun eerste tafeltennisdiploma

JCV’s Wijkpunt Schoonveld krijgt steeds meer vorm en inhoud

Na een schoorvoetende start komt de loop erin bij JCV en krijgt het bij de Vughtse tafeltennisvereniging gevestigde Wijkpunt Schoonveld steeds meer vorm. Drie cliënten van Zorgpark Vught mochten onlangs hun eerste diploma in ontvangst nemen en op dat ‘stapje op weg naar echt tafeltennis’ waren niet alleen Klaudi, Lee en Jasper trots. Ook JCV beschouwt dat als een welkome aanvulling op bestaande activiteiten.

‘Zo hoog mogelijk spelen’ is bij JCV al tientallen jaren het sportieve streven. Maar gelijktijdig predikt de club ook het uitgangspunt dat niemand wordt uitgesloten. Iedereen is dus welkom aan de Van de Pollstraat 3A en sinds JCV de naam ‘Wijkpunt Schoonveld’ mag dragen, probeert de vereniging haar maatschappelijke functie nóg meer inhoud te geven. JCV laat z’n sociale gezicht onder meer zien met z’n bijdrage aan het ‘beweegprogramma’ van MOVE Vught en door te participeren in het Lokale Sportakkoord. Daarin hebben relevante partijen afspraken gemaakt over hoe zij de zes ambities voor sport & bewegen in Vught kunnen realiseren. ‘Inclusief sporten en bewegen’ is een van die ambities. Die houdt in, dat ook mensen met een beperking de kans moeten krijgen om te kunnen meedoen aan sport.

Zorgpark Vught
Sinds februari is Peter Vullings daarom samen met Kees Derksen aan de slag met een enthousiast groepje mensen dat na een clinic op locatie door Zorgpark Vught bij JCV werd aangemeld. Op de woensdagochtend maken ze er een waar feestje van. De deelnemers mogen proberen plastic bekers van de tafel te meppen en leren daarmee gericht slaan. En zo waren er veel meer uitdagende trainingsvormen om op speelse en toegankelijke wijze kennis te maken met de basisvaardigheden van tafeltennis.

Eerste stapje
Onlangs werden Lee, Klaudi en Jasper beloond voor hun doorzettingsvermogen en vorderingen achter de wedstrijdtafel. In de feestelijk verlichte JC-zaal kregen ze het JCV Tafeltennisdiploma uitgereikt omdat ze het eerste stapje naar een ‘echte tafeltennisser’ hadden gezet. Het moment werd luister bijgezet met een stuk taart en wat andere lekkernijen. “We hebben enorm plezier met deze fanatieke groep”, zegt Peter Vullings, die in juni een nieuwe clinic verzorgt op Zorgpark Vught. JCV’s bestuurslid TZ hoopt dan weer nieuwe mensen enthousiast te maken voor een bezoekje aan Wijkpunt Schoonveld. “Zeker te weten dat dan weer nieuwe talenten komen bovendrijven.”

Zonder geluid
Het groepje leergierigen van Zorgpark Vught is overigens niet het enige bijzondere gezelschap dat wekelijks in JCV’s Wijkpunt Schoonveld te vinden is. Op donderdagavond helpt hoofdtrainer Rudi van der Schoot enkele spelers die hun weg in tafeltennis moeten vinden zonder het overbekende ping-pong te kunnen horen.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …