JCV wil zichzelf en tafeltennis her-uitvinden

Het eens zo machtige Vughtse tafeltennisbolwerk JCV heeft een zware tijd achter de rug. Coronabeperkingen maakten de sport piepklein, er mocht vijf maanden lang niet worden gespeeld en persoonlijk contact met leden was moeilijk. Dat hakte er behoorlijk in. Toch is JCV niet bij de pakken gaan neerzitten. JCV heeft zijn deuren van het slot mogen halen, de JC-zaal stroomde meteen vol en met een nieuw competitieseizoen in aantocht heeft JCV aanknopingspunten gevonden voor een opleving.

Hoewel ook JCV de coronaperiode – net als veel sportverenigingen – niet ongeschonden is doorgekomen, hebben positieve impulsen de overhand genomen. Zo overweegt een aantal oud-leden een terugkeer en meldde een aantal (oud-)leden zich al terug aan het bestuurlijke front. Daarnaast wacht een vernieuwde website op een go en legt weer een andere cluster met ‘JCV’ers van het eerste uur’ de laatste hand aan ‘In De Zaal’. In dat boek is de geschiedenis van ‘de beste en gezelligste tafeltennisclub van Vught’ in woord en beeld vastgelegd.

Memory lane
“Dat is een heerlijk document geworden. Een reis door memory lane voor al die honderden oud-JCV’ers, maar ook een zowel realistische als kritische kijk op het heden en de toekomst van de club”, zegt Hans Wagenaars, de auteur van ‘In De Zaal’. “Heel veel (oud-)leden reageerden op onze oproep om uitdrukking te geven aan wat JCV voor iedereen betekent. Ze gaan zich allemaal in het boek terugvinden.” JCV zal het boek nog dit jaar presenteren.

Behalve dat (oud-)leden hun warmte voor JCV terugvonden, geeft ook de eigen speelzaal nieuw toekomstperspectief aan de vereniging die in de jaren zeventig en tachtig nationaal furore maakte. Die zaal werd verfraaid en er zijn wat historisch getinte blikvangers voorzien, maar nog opvallender is dat de omgeving van JCV’s eigen home een update kreeg. De toegang tot De Zaal aan de Van de Pollstraat werd uitgebreid met parkeerplaatsen op eigen terrein en dankzij het inmiddels bewoonde appartementencomplex Lunet V kreeg de locatie een modernere uitstraling.

In alle ontwikkelingen ziet JCV kansen voor een opleving van de sport en voor de vereniging. JCV telt nog steeds zo’n honderd leden en die komen na de zomer weer met een aantal teams in competitieverband uit. Nu corona langzaam maar zeker naar de achtergrond wordt gedrongen en de deuren van De Zaal weer geopend zijn, is JCV klaar om helemaal los te gaan en te bouwen aan een toekomst met perspectief.

De zaal elke dag beschikbaar
Houd je niet van regen, kou en wind? Slaat hitte je lam of wil je niet worden verrast door afgelastingen? De zaal van JCV aan de Van de Pollstraat 3a is alle dagen beschikbaar en zowel jeugd, senioren als recreanten zijn welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Op maandag traint de jeugd tot 18 jaar van 18.30 tot 19.30 uur. Vanaf 19.45 uur trainen de senioren één uur en daarna zijn de razendsnelle Joola S-tafels beschikbaar voor ‘vrij’ spelen.
De dinsdagavond is bij JCV ingeruimd voor de selectie en andere gevorderden. Op woensdag vanaf 19.30 uur hebben de senioren vrij spel. De vrijdagochtend is van 9.30 tot 11.30 uur het domein van de omvangrijke groep 50-plus. De vrijdagavond en zaterdagmiddag zijn bestemd voor competitie. Op vrijwel alle tijden zijn JCV’s eigen bar en keuken geopend. Heb je vragen, bezoek dan de website www.jcvvught.nl of stuur een mail naar secretaris Rob van Kasteren op secretariaat@JCVvught.nl.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …