Een overzicht van de eerste dertig jaren van JCV, een fotocollage waarop o.a. clubkopstukken als Wim Krijnen, Henk van der Zee en Wim van der Sande worden herkend

JCV heeft primeur in DePetrus met eerste ‘verenigingsvitrine’

In ontmoetingscentrum DePetrus, in het hartje van Vught, gaat JCV een speciale ‘verenigingsvitrine’ inrichten over de historie van de Vughtse tafeltennisclub. Daarmee heeft JCV een primeur. De in 2025 jubilerende vereniging is de eerste waaraan DePetrus die mogelijkheid biedt.

De vrijwilligers die invulling geven aan het Vughts Museum in DePetrus, willen het rijke verenigingsleven van de gemeentekernen Vught, Helvoirt en Cromvoirt in beeld laten brengen. Organisaties, clubs en verenigingen die in een bepaald jaar wat bijzonders gaan doen of te vieren hebben, krijgen een podium om hun activiteiten voor het voetlicht te brengen. Het terrein is breed en varieert van sport tot maatschappij en tot cultuur in de meest brede zin van het woord.

Jaar lang zichtbaar
Het diamanten jubileum van JCV, dat op 7 januari 2025 officieel 75 jaar bestaat, is de directe aanleiding voor de eerste expositie. JCV gaat zijn 75e verjaardag door heel het jaar 2025 vieren en ook de eerste ‘verenigingsvitrine’ is dat hele jaar zichtbaar voor bezoekers van DePetrus. De beschikbare vitrine heeft nu nog een willekeurig gekozen inhoud. Zo is de glazen ruimte onder meer gevuld met tientallen medailles, lepeltjes, bekers en schildjes. Ook is het shirt te zien van het niet meer bestaande Animo, een van de vijf tafeltennisverenigingen die Vught halverwege de vorige eeuw rijk was. Alleen PJS (van 1962) en JCV overleefden de reis door de tijd.

Schat aan materiaal
JCV (afkorting van Jeugd Centrale Vught) – van 1950 en daarmee de oudste van de twee en veruit de meest gelouterde – kan bij haar expositie putten uit een schat aan historisch materiaal. Zo is het eerste (paarse) clubshirt bewaard gebleven, zal de voormalige clubvlag een belangrijke plek gaan innemen en gaat beeldmateriaal van vooraanstaande JCV’ers veel herkenning geven en herinneringen oproepen. Foto’s van prominente spelers en teams zullen wijzen op de voorname rol die JCV als meervoudig eredivisieclub in de Vughtse gemeenschap speelde. Ook het boek IN DE ZAAL, dat kort na het 70-jarige bestaansfeest van JCV in 2020 verscheen, krijgt een plekje in de vitrine. Op een in de vitrine geplaatste laptop gaan foto’s uit de clubgeschiedenis random voorbij komen. De planning is dat de ‘JCV-vitrine’ in de eerste week van 2025 wordt onthuld. Het jubileumfeest voor leden en oud-leden staat geprogrammeerd voor 18 januari.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …