Het eerste team van JBC ’t Dupke

JBC ’t Dupke Nederlands kampioen petanque

Het 1e team van JBC ’t Dupke mag zich opnieuw Nederlands verenigingskampioen petanque noemen. Deze titel behaalt de club uit Sint-Michielsgestel nu voor de vierde keer.

Overigens verliep de strijd dit seizoen 2021-2022 niet zonder slag of stoot. De eerste de beste wedstrijd ging verloren tegen PUK uit Haarlem. Daarmee liep het team van meet af aan achter de feiten aan, doordat de sterkste concurrent Les Cailloux geen vergissingen beging. Het vervolg van de competitie verliep heel succesvol, iedere keer werd de winst met klinkende cijfers binnengehaald. Les Cailloux speelde een keer gelijk, zodat de achterstand nog slechts één puntje was. De laatste wedstrijd werd uiteindelijk gespeeld tegen deze club uit Zeist. In deze confrontatie toonde ’t Dupke overtuigend zijn overwicht door de tegenstander met 6-2 te verslaan en de leiding in de Topdivisie over te nemen. Daarna sloeg corona hard toe. De Nederlandse Jeu de Boules Bond besloot door de uitval van te veel wedstrijden de competitie voortijdig af te breken, waarbij de tussenstand de eindstand werd. Het kampioenschap voor JBC ’t Dupke was een feit. En dit betekent dat het team in december 2022 Nederland mag vertegenwoordigen in de Eurocup, die van 1 tot en met 4 december gespeeld gaat worden in Saint-Yrieux in Frankrijk. Daar komen de winnende verenigingen uit de Europese landen tegen elkaar uit.

Er is nog meer goed nieuws voor ’t Dupke. Het 2e team is dit keer ongeslagen kampioen geworden en promoveert daarmee naar de op een na hoogste, 2e divisie. Al met al een mooi resultaat in het jaar waarin op de Parade in ‘s-Hertogenbosch in juli het EK petanque wordt gespeeld.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …