JBC t Dupke Nederlands kampioen Petanque

In 2015 heeft in Nederland de competitie petanque een enorme verandering ondergaan. De Nederlandse Petanque Competitie (NPC) is opgebouwd uit divisies, waarbij de acht topteams uit heel het land uitkomen in de topdivisie. Vergelijk het maar met de eredivisie in het voetbal. Het 1e team van JBC ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel maakt daar deel van uit.

In 2017 wist ’t Dupke het landskampioenschap naar zich toe te trekken. Nu, in 2020, wist het opnieuw het kampioenschap te veroveren. Met slechts één verliespartij en eenmaal gelijkspel op wat mindere dagen, mag ’t Dupke zich voor de tweede maal Nederlands verenigingskampioen petanque noemen. Door de coronacrisis was het helaas niet meer mogelijk om de competitie af te maken, er stonden nog twee speeldagen op het programma. De kans was overigens heel klein dat er verandering zou plaatsvinden in de eindstand. Het verschil met de twee resterende tegenstanders was veel te groot. De enige concurrent van formaat was Les Cailloux uit Zeist, die de afgelopen twee jaar kampioen was geworden. Maar uitgerekend dit team had ’t Dupke uit en thuis overtuigend met 6-2 verslagen. Al met al een terechte eindstand en een prachtig resultaat.

Dit betekent dat het team dit jaar Nederland mag gaan vertegenwoordigen voor het landenkampioenschap in de Eurocup. Die kampioenschappen staan gepland op eind november 2020 in Frankrijk. Ervan uitgaande dat de corona tegen die tijd geen spelbreker gaat worden.

Kijk ook bij

Ledenaantallen Scouting blijven groeien in Noord-Brabant

Ondanks de lockdown is Scouting in Noord-Brabant onverminderd populair: het aantal jeugdleden in Noord-Brabant steeg …