JB500 VUGHT met Fanfari Bombari en nog veel meer

Zaterdag 28 mei zal in Vught de JB500-viering gestalte krijgen in een evenement waar het centrummanagement, de gemeente Vught en eigen initiatieven van Jeroen Bosch-bewonderaars elkaar gevonden hebben.

Zij presenteren op die dag, gesteund door de promotieafdeling van de Stichting Jeroen Bosch 500  tal van activiteiten die gelieerd kunnen worden aan de grote diversiteit aan beelden, behorende in de tijd van Jeroen Bosch. Veel activiteiten zijn al eerder begonnen in de vorm van workshops, kleurplatenwedstrijd, de expositie ‘Bosch Ontluikt’ in Villa Bleijenburg, foto-expositie in de winkels in de Kerkstraat, workshops in de Marktveldpassage enz.

Fanfari Bombari
Zaterdag zal het centrum zich vanaf 10.00 uur als een bijna middeleeuwse markt tonen: niet alleen door een streekmarkt en een oude ambachtdemonstraties. Om 12.00 uur  vertrekt vanaf het Marktveld een optocht die het muziektheateronderdeel Fanfari Bombari -een evenement dat vanaf eind september tot en met december tot uitvoering komt- onder de aandacht brengt. Om 12.00 uur  zal ook straattheater, een levend standbeeld van Jeroen Bosch, in Jeroen Bosch-kostuums gestoken burgers, een ganzenhoedster en nog veel meer, ook voor de kinderen (schminkhoek, clown) het centrum gaan vullen.

Aanschuiftafel
Er staan verder nog optredens geprogrammeerd en komt u ook Deja Vu in hun JB-outfit tegen. En uiteraard kan de Hooiwagen niet ontbreken. Als afsluiting is er dan, niet te vergeten,  de ‘aanschuiftafel’ die rond 17.00 uur ‘open gaat’. U kunt zich daarvoor nog aanmelden.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …