Jazz in Duketown 2021 gaat door – met of zonder publiek!

Met onder meer New Cool Collective, Sven Hammond Soul, Jef Neve, Bruut en vele anderen. Ondanks de bijzondere tijd waarin we met z’n allen verkeren, gaat Jazz in Duketown 2021 hoe dan ook door. Tijdens het pinksterweekeinde vinden er tal van concerten plaats van 21 tot en met 24 mei. De exacte concertlocaties zijn afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden, maar zeker is dat Jazz in Duketown vanwege corona eenmalig de binnenstad van Den Bosch gaat verruilen voor het gebied in en rondom de Tramkade waarbij gebruik wordt gemaakt van onder meer de Verkadefabriek en Willem Twee Poppodium en/of Toonzaal. Het hele festival wordt live gestreamd waarbij er natuurlijk de hoop is dat er ook publiek aanwezig mag zijn bij de optredens. Concerten (optredens?) zijn er onder meer van Sven Hammond Soul, New Cool Collective, Margriet Sjoerdsma Odelion Orchestra, Jef Neve, BRUUT! & Anton Goudsmit en PAX The Humanoid. Meer namen worden later bekendgemaakt.

Naast locaties als de Verkadefabriek en Willem Twee Poppodium gaat Jazz in Duketown gebruikmaken van de Citadel, een prachtige buitenlocatie. De organisatie heeft een aantal verschillende scenario’s uitgewerkt, passend bij de verschillende mogelijke maatregelen. Afhankelijk van de situatie zal invulling gegeven worden aan de locaties. Ook zal tegen die tijd pas duidelijk zijn of publiek aanwezig mag zijn. Het hele festival wordt in ieder geval via een gratis livestream uitgezonden. Zo is Sven Hammond Soul te horen met materiaal van zijn gloednieuwe album waarop hij composities van de fameuze pianist Thelonious Monk heeft bewerkt. New Cool Collective brengt het speciale programma ‘Speakeasies’ waarin de tijd van de kleine, illegale concerten uit de tijd van de Amerikaanse drooglegging wordt herbeleefd. De Belgische pianist Jef Neve speelt werk van zijn nieuwe album ‘Mysterium’, een combinatie van jazz met klassieke muziek met onder meer Teus Nobel op trompet.

Over Jazz in Duketown
Jazz in Duketown richt zich ook dit jaar op jazz in de breedste zin van het woord waarbij het programma varieert van akoestische jazz tot combinaties van jazz met soul, world, hiphop en klassieke muziek. Als grootste gratis jazzfestival van Nederland laat Jazz in Duketown de nieuwste ontwikkelingen in de jazz zien voor een breed publiek met plaats voor zowel internationale grootheden en landelijke toppers als de nieuwe generatie jazzmusici. Houd de socialmediapagina’s op Facebook en Instagram en natuurlijk ook https://www.jazzinduketown.nl in de gaten voor meer informatie.

Kijk ook bij

Nieuw seizoen Vertelpodium Het Lopende Vuur

Vrijdagavond 13 oktober begint het verhalenseizoen van Het Lopende Vuur in Den Bosch weer met …