OBS De Piramide nam het nieuwe sportveld feestelijk in gebruik (foto: Robin Pietermans)

Jarige Piramide opent schooljaar feestelijk

Het is ook in Vught niet te missen: de scholen zijn weer begonnen! Dat betekent voor openbare basisschool De Piramide de start van een bijzonder jaar: waarin de school 25 jaar bestaat. Dat feestjaar werd deze ochtend in alle vroegte afgetrapt met de officiële ingebruikname van het nieuwe sportveld op het bovenbouwplein. Daarna werd er in alle groepen geproost op een bruisend nieuw schooljaar.

Er is in de laatste week van de schoolvakantie hard gewerkt op het bovenbouwplein van De Piramide, aan de Van de Pollstraat. Daar werd toen een fraai kunstgras-sportveld aangelegd. Dat kon worden gerealiseerd dankzij de opbrengsten van een grote sponsorloop op 12 april. Toen liepen de jongens en meisjes van de school een bedrag van bijna 14.000 euro bij elkaar, inclusief een tweetal prachtige sponsorbijdragen van Stichting Het Goudhaantje en Stichting Jeugdfonds Vught.

Interim-directeur Tina Smeijers mocht alle schoolkinderen én het team verwelkomen bij het nieuwe sportveld. Dat was voor de gelegenheid versierd met 10 gouden ballonnen én met gouden cijfers 25. “We gaan er een speciaal jaar van maken”, zo liet zij de kinderen weten. Vervolgens werd zij bij de officiële opening geassisteerd door de leerlingen Merijn (die de schaar op een kussentje naar voren bracht) en Oliwia, die het lint doorknipte. Dat gebeurde onder luid gejuich van alle kinderen. Die mochten aansluitend in de klassen met een glaasje kinderchampagne proosten op een goed nieuw schooljaar.

Het nieuwe sportveld is voor de gehele school te gebruiken, om lekker sportief buiten bezig te zijn. De Piramide wil beide schoolpleinen bovendien de komende tijd nog verder gaan vergroenen. Daarvoor zijn de subsidie-aanvragen inmiddels de deur uit. Het 25-jarig bestaan van de school, voortgekomen uit De Groene Beuk en De Wegwijzer, wordt gedurende heel het schooljaar gevierd.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …