Jan Vink Stichting viert 10 jarig jubileum

Sinds 2007 is Jan Vink Stichting uit Sint Michielsgestel actief met bouwkundige projecten in de provincie Yogyakarta op Java in Indonesië. Ondertussen zijn 16 projecten gerealiseerd, variërend van weeshuizen, kleuterscholen, scholen voor gehandicapte kinderen en extra voorzieningen bij deze instellingen. Kern van de aanpak is de hulp aan kwetsbare groepen, vooral kinderen.

Het nieuwste project betreft de bouw van een multifunctioneel centrum in het landelijke district Tepus  in de zuidoostelijke hoek van de provincie Yogyakarta. Het centrum is gericht op de gehele bevolking en sluit direct aan bij de school voor gehandicapte kinderen (bouw 2015) en aanliggend slaaphuis (bouw 2016). Het geheel is een zeer fraai complex dat in hoge mate voldoet aan de behoefte om deze kwetsbare groep kinderen een grotere kans te bieden op een beter bestaan. Het onderwijs is vooral gericht op het stimuleren en ontwikkelen van de individuele kwaliteiten van de kinderen. Het centrum bied de mogelijkheid om diverse sporten te beoefenen en een veelheid van lokale activiteiten te ontwikkelen zoals bijeenkomsten van verenigingen, feestzaal voor bruiloften e.d. Alhoewel er geen medische voorzieningen zijn in het district Tepus, kan deze ruimte wel een functie krijgen als (para)medisch steunpunt. Tepus is gelegen in de oostelijke gewest (regency) Gunung Kidul van de provincie Yogyakarta. In dit relatief dun bevolkte gebied wonen voornamelijk arme boeren en vissers. De voorzieningen zijn beperkt en de afstanden vrij groot. Met de auto is het bijna twee uur rijden naar de stad Yogyakarta. Omdat steeds meer gehandicapte kinderen van verder weg komen, en de ouders vaak geen dagelijks vervoer kunnen verzorgen, is er tevens een apart slaapgebouw gerealiseerd.

Tijdens het bezoek van de voorzitter van de Jan Vink Stichting aan Yogyakarta is het centrum tijdens een feestelijke bijeenkomst overgedragen. Dit gebeurde in aanwezigheid van de hoogste bestuurder van het gewest Gunung Kidul, een aantal lokale autoriteiten en vele kinderen, ouders en leerkrachten van diverse scholen uit het gewest. Het feest ging gepaard met fraaie traditionele dansen en muziek van de aanwezige kinderen. Opnieuw een project om trots op te zijn. Bezoek hier onze website en klik op ‘archief’ voor foto’s van dit project en alle andere projecten van de Gestelse stichting. Steun de projecten van de Jan Vink Stichting in Indonesië met een donatie op rekening Rabobank: NL07RABO 0133672816.

 

Kijk ook bij

Vier orgelconcerten in Cathrienkerk Den Bosch

Op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de maand mei vindt in de Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof …