Jan de Vlieger neemt afscheid als dominee van de Lambertuskerk

Ds. Jan de Vlieger heeft de leden van de Protestantse Lambertus Gemeente in Vught geïnformeerd dat hij afscheid gaat nemen als predikant van de Lambertuskerk.

Na dertien jaar aan de Lambertuskerk in Vught verbonden te zijn geweest, gaat hij over drie maanden een nieuwe functie vervullen. Per 1 september zal Jan de Vlieger, samen met zijn echtgenote, leiding gaan geven aan De Drukkerij, een bedrijf voor boeken, eten & drinken en culturele evenementen in Middelburg. Tijdens zijn periode in Vught was Jan de Vlieger een stuwende kracht achter de actieve Kerkgemeente in de Lambertuskerk, met groot gevoel voor stijl en inhoud en dicht bij de mensen. Ook in de burgerlijke gemeente is Jan de Vlieger gekend en geliefd om zijn succesvolle pogingen cultuur en vooral muziek een grotere plaats in de gemeenschap te laten innemen.

Eredienst
Er wordt afscheid genomen van Ds. de Vlieger in de eredienst op zondagochtend 27 augustus. De kerkenraad en de Protestantse Gemeente kijken met grote dankbaarheid terug op de tijd van Jan en zijn familie in Vught. De Lambertusgemeente krijgt na 1 september een vacature voor een predikant. De kerkenraad zal in die vacatureperiode zorg dragen voor een aangepaste voortgang van alle activiteiten. Er wordt een procedure gestart voor de invulling van de ontstane vacature.

Voor meer informatie www.lambertuskerkvught.nl.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …