Jack Mikkers en Marc Lammers zwemmen zaterdag 4 juli voor Fight cancer

Maar liefst 20 burgemeesters en wethouders gaan zaterdag 4 juli in hun eigen stad het water in. Om aandacht te vragen voor het belang van kankeronderzoek zwemmen zij een stukje en daardoor steken zij symbolisch mensen die met kanker te maken hebben een hart onder de riem. In ‘s-Hertogenbosch zal Marc Lammers, voorzitter van Swim to Fight Cancer Den Bosch, burgemeester Jack Mikkers vergezellen. Helaas valt door de waterkwaliteit van De Dommel, het plan in het water. Net als in 2017. Ook toen mochten we uitwijken naar De IJzeren Man, een schitterende back-uplocatie voor de Bossche Swim, waarvoor dank.

Op zaterdag 4 juli zwemt burgemeester Jack Mikkers, samen met Marc Lammers, voorzitter van Swim to Fight Cancer Den Bosch, een stukje door het Vughtse water ter hoogte van strandpaviljoen IJM, Boslaan 49 te Vught. De inloop is om 9.45 uur, het zwemmen vindt om 10.00 uur plaats.

Achtergrondinformatie
In 2020 zouden er maar liefst 22 edities van Swim to Fight Cancer plaatsvinden door heel Nederland. Waarbij de volgende editie van Swim to Fight Cancer Den Bosch pas voor 2021 geagendeerd staat. Door het uitbreken van de Corona crisis zijn alle Swims uitgesteld, en zal er dit jaar niet gezwommen worden. Verdrietig voor al die mensen die in hun omgeving te maken hebben met kanker, en dit moment wilden aangrijpen om hun onmacht om te zetten in kracht. Maar het is ook een teleurstelling dat Fight cancer dit jaar minder onderzoek naar kanker kan financieren. Van de zes geplande nieuwe onderzoeken zijn we nu al dankbaar als het lukt om een enkel onderzoek volledig financieel te ondersteunen.

De burgemeester staat als eerste burger symbool voor al zijn/haar inwoners. Nu mensen niet mogen zwemmen door de omstandigheden rondom Corona, gaan de burgemeesters en/of wethouders symbolisch, namens hun burgers, (een klein stuk) zwemmen. Hiermee steken we die mensen die met kanker te maken hebben een hart onder de riem: wij zijn er voor jou, wij zien je, we laten je niet in de steek. Dit jaar gaan we niet massaal het water in, maar in gedachten wel.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …