Jacco de Koning nieuwe voorzitter Zwaluw V.F.C.?

De Vughtse voetbalclub is op zoek gegaan naar een nieuwe voorzitter nadat Henk Klösters aftrad. Dat gebeurde eind november, toen er geen raadsmeerderheid was voor een nieuw voetbalcomplex dat Zwaluw graag op de huidige locatie ziet verschijnen. Het Zwaluwbestuur heeft in Jacco de Koning een goede nieuwe aanvoerder gevonden voor de grootste voetbalclub van Vught die zo’n 1200 leden telt.

Op verzoek van het bestuur heeft ook een speciale adviescommissie meegedacht over het voorzitterschap. Na enkele serieuze gesprekken met het bestuur had de beoogde voorzitter nog een uitvoerig gesprek met de speciale commissie die een afspiegeling vormt van alle geledingen binnen de voetbalvereniging, van jong tot oud. De sfeer was goed. “Ze namen een besluit over het voorzitterschap met mij erbij en niet achter gesloten deuren. Ik mocht blijven zitten en dat gaf mij meteen een goed en welkom gevoel”, zegt de beoogd voorzitter enthousiast. Zowel het bestuur als de commissie is blij met de komst van De Koning. Ze steunen hem unaniem.

Mooie club
Jacco de Koning kent het politieke veld in Vught goed. Hij zette zich met anderen succesvol in voor de aanleg van een kunstgrasveld bij Real Lunet. Bovendien is hij actief als voorzitter van de paviljoencommissie voor Tennisvereniging Bergenshuizen (TVB) dat subsidie kreeg voor twee Padelbanen. Dit zijn gesloten kooien waarin een mix van tafeltennis en squash gespeeld wordt. “Als club doe je zoiets altijd samen. Ook bij Zwaluw staat er een hele organisatie van vrijwilligers om teams, wedstrijden en horeca goed te laten draaien. Ik vind het leuk om samen met het bestuur en alle vrijwilligers mijn steentje bij te dragen aan deze mooie club en er leiding aan te geven.”

Verbindende factor
Als voorzitter wil hij de verbindende factor zijn binnen en buiten de club: “Met open vizier en goed benaderbaar voor iedereen.” De Koning is ervan overtuigd dat er ‘een goede middenweg’ te vinden moet zijn met het oog op de bouwplannen van Zwaluw: “Er zal vast en zeker iets goeds en moois worden gerealiseerd voor nu en de komende generaties zolang we maar in gesprek blijven met de gemeente en reëel blijven.” Hij hoopt dat Zwaluw in 2021 het 90-jarig bestaan kan vieren in een nieuwe accommodatie.

Zowel Jacco als het huidig zittend bestuur heeft de wens dat het nieuwe bestuur op volle sterkte is voordat het nieuwe voetbalseizoen in augustus begint. Zo zal Chris Keijsers worden voorgedragen als voorzitter van de commissie voetbalzaken bij Zwaluw. Een koningsduo voor Zwaluw? Hij lacht: “We kennen elkaar goed van TVB en durven kritisch te zijn naar elkaar. De vacature voor een secretaris hopen we ook snel definitief in te vullen en voor te dragen aan de algemene ledenvergadering en als dat geregeld is, komen we met zittend penningmeester Ruben Baijens in onze gelederen als dagelijks bestuur snel op stoom voor volgend seizoen.” Als naar verwachting de leden akkoord gaan, vindt de benoeming van Jacco de Koning, Chris Keijsers en de nieuwe secretaris officieel plaats tijdens de eerstvolgende algemene ledenvergadering die gehouden zal worden op donderdag 18 april, aanvang 21.00 uur in het Zwaluwnest.

Jacco de Koning
Jacco is gehuwd met Esther Schilders en vader van dochter Veerle (16) en zoon Luuk (12) die allebei voetballen bij Zwaluw V.F.C. Jacco heeft in zijn jeugd gevoetbald, is met zijn gezin lid van TVB en staat met grote regelmaat bij Zwaluw langs de lijn om zijn kinderen te supporten. In het dagelijks leven is Jacco werkzaam als Consultant Pensioen bij Van Lanschot Chabot Mandema & Partners.

Kijk ook bij

Geen Elbrimale Musicale-Vught meer

Het bestuur van Stichting Elbrimale Fonds heeft besloten om vanwege een organisatorische structuurwijziging, de openbare …