Jaarlijkse open dag Zondag Waterdag staat voor de deur

Op zondag 6 mei 2018 van 10.00 tot 16.00 uur verzorgt Waterschap De Dommel een nieuwe editie van Zondag Waterdag. Rond het Waterschapshuis en de rioolwaterzuivering in Boxtel vinden tal van activiteiten plaats. Leer hoe het waterschap zorgt voor een goede waterkwaliteit, krijg persoonlijke tips en ideeën voor een watervriendelijke tuin, neem een kijkje op onze rioolwaterzuivering en speel met water op het fun-plein. Zondag Waterdag sluit aan bij de landelijke Week van Ons Water.

Vaar mee met een bootje over de Dommel of neem vanuit het Waterschapshuis de pendelbus naar de rioolwaterzuivering van Boxtel. Bekijk tijdens een rondwandeling over het terrein van de rioolwaterzuivering Boxtel hoe het vuile rioolwater stap voor stap weer schoon water wordt. Een knap staaltje techniek: dagelijks wordt 150 miljoen liter gezuiverd. Op verschillende punten staan medewerkers van Waterschap De Dommel om uitleg te geven over het zuiveringsproces. Ook kun je hier bekijken met welk groot materieel het Waterschap dagelijks in de weer is om de rivieren en beken te onderhouden.

Fun voor kinderen
Verspreid over het terrein kunnen kinderen diverse leerzame spelletjes doen met of over water. Op een stempelkaart spaar je stempels. Heb je een volle stempelkaart? Dan ontvang je een leuke verrassing.

Gratis toegang
Zondag Waterdag is vrij toegankelijk en vindt plaats aan de Bosscheweg 56 en Heult 6 in Boxtel, van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.zondagwaterdag.nl. Een leuke en leerzame dag voor jong en oud!

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …