Isabellaplan enthousiast ontvangen door nieuw college

De 100 dagengesprekken van het college van burgemeester en wethouders waren voor Bewonersvereniging Poort van Vught aanleiding om hun voorstel voor de inrichting van het Isabellaveld te presenteren aan het nieuwe college. “Het was een plezierig gesprek en het college heeft enthousiast gereageerd op ons Isabellaplan,” zegt buurtbewoner Erik Bolsius.

Tijdens het gesprek met het college werd een korte film getoond over het Isabellaplan. De film is gemaakt door woningcorporatie Charlotte van Beuningen en is te vinden op www.poortvanvught.nl. Charlotte Beukeboom, directeur van de woningcorporatie, vertelt waarom deze film gemaakt is: “We vonden dit zo’n bijzonder initiatief omdat inwoners zelf met een plan komen voor een diverse wijk inclusief sociale huurwoningen. Het kan als voorbeeld dienen voor andere wijken in onze gemeente en daarbuiten. Als woningcorporatie trekken we graag samen met de buurtbewoners en de gemeente op om dit plan voor elkaar te krijgen.”

Nieuwe woonvisie is een kans
Het college werkt momenteel aan een nieuwe woonvisie voor de hele gemeente Vught. Deze moet in de loop van het jaar klaar zijn. Daarna dient te worden gekeken hoe alle woningbouwplannen passen binnen deze nieuwe visie; dat geldt dus ook voor het Isabellaplan. Bolsius: “Dat is een logische en verstandige route. Wij zien de woonvisie met vertrouwen tegemoet. Het is juist een kans. Want aspecten als gevarieerd, groen, ruimtelijk en verbindend zullen ongetwijfeld terugkomen in de woonvisie en dat zijn ook precies de pijlers onder het Isabellaplan.”

Isabellatuin
Ondertussen zitten de bewoners niet stil. In overleg met de gemeente werken ze verder aan de ‘Isabellatuin’ op de groenstrook achter de woningen aan de Kampdijklaan. “Dat wordt het sociale hart van de wijk”, vertelt Manon Garritsen, buurtbewoonster en stedenbouwkundige, trots. “We hebben al een voetbalveldje en ontmoetingsplek gerealiseerd en fruitbomen geplant voor een plukbos. Komende maand wordt een speelberg met handwaterpomp aangelegd, waar kinderen heerlijk in het zand kunnen spelen.”

Kijk ook bij

Twee nieuwe exposities in Museum Slager

Vanaf 12 december zijn in Museum Slager twee nieuwe exposities te zien: ‘Fotografie met een …